Simonović: Da ne zaboravimo, sport je najbolji crnogorski proizvod

294 pregleda 21 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.12.2015. 21:22h

Na današnjoj dodjeli priznanja najboljim sportistima Crne Gore u 2015. godini, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović je kazao da je “godina za nama bila pod pritiskom olimpijske godine”.

"Ona uvijek završi sa nekim rezultatima sa kojima mi budemo, na neki način, nedovoljno srećni, jer se ne radi o količini i sjaju medalja koliko mi Crnogorci tradicionalno želimo. Nama toga nikad dosta, želimo da ih ima što više i da su sve zlatne. Ali, sport je takav, sastavljen od uspona i padova. Ja bih se, ipak, usudio da kažem da je godina za nama bila uspješna za crnogorski sport, “proizvela” je nekoliko zvjezdica na crnogorskom sportskom nebu", rekao je Simonović.

Prvi čovjek COK-a je podsjetio da je sportska Crna Gora u 2015. godini u Pantiću dobila juniorskog prvaka Evrope u džudou.

"Tu je i Kristina Rakočević vicešampionka svijeta u bacanju diska. Marina Raković je bila glavna zvijezda na prvim Evropskim igrama. Slađana Perunović je tradicionalno veliki borac, koja je ostvarila olimpijsku normu, takođe i mladi Milivoje Dukić. Teniserka Danka Kovinić će biti sigurni putnik za Rio do 6. juna kada se zbrajaju bodovi za OI. U olimpijskoj normi je i Srđan Mrvaljević. Naši vaterpolisti su na priprema za Evropsko prvenstvo gdje će se boriti za olimpijski vizu. Još jednu šansu imaće u aprilu, ali sam siguran da će već u januaru u Beogradu doći do plasmana na Olimpijske igre. I naravno naše “zlatne lavice”, koje iako imaju tešku kvalifikacionu grupu za Rio, vjerujem da će pobijediti i Rumuniju i Dansku, o Urugvaju neći ni da pričam, a to su sve zemlje koje su veće od Crne Gore", dodao je Simonović.

Simonović je istakao da “za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti”.

"Najbolji crnogorski proizvod je, ipak, crnogorski sport. To nikada ne treba da zaboravimo, i ako mi sa ovog mjesta to ne podsjetimo na to, imam utisak da neki drugi, u ključnim trenucima, to zaborave", zaključio je Simonović.

Bonus video: