Pretresi u Cetinju i Baru: Oduzete puške, pištolji, protivavionski metak, municija, karabini...

364 pregleda 3 komentar(a)
Cetinje, oružje, Foto: Uprava policije
Cetinje, oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.12.2018. 14:53h

Cetinjska policija je pretresla stan prostorije koje koristi J.S. (68) iz Cetinja i tom prilikom pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, a osumnjičenog uhapsila zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave .

Oduzeto je: ručna bomba, puška marke "Baikal TOZ-17-01" cal. 22 mm sa optičkim nišanom i jednim okvirom, puška marke "Crvena Zastava"cal 25-06 REM, sa optičkim nišanom, puška marke "Crvena Zastava"cal. 8 mm, sa optičkim nišanom, lovačka puška marke "Benelli" cal 12Gax3, lovačka puška nepoznate marke, pištolj "M-57" cal. 7,62 mm, sa dva okvira bez municije, pištolj "Colt", pištolj "M-57", cal. 7,62 mm, sa okvirom, pištolj marke "Češka Zbrojevka" cal. 9 mm sa dva okvira, jedan protivavionski metak i 663 komada municije različitog kalibra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji je naložio da J.S. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Državni tužilac je za J.S. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je saopšteno i da je barska policija preduzimajući aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, pretresla prostorija koje koristi B.V. (33).

"Barska policija je tom prilikom pronašla i oduzela dva lovačka karabina, tri lovačke puške i veću količinu puščane municije različitog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se protiv S.V. (61), koji je srodnik B.V, podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: