Optužen za podmuklo ubistvo Lašmanove: Suđenje Stanoviću odloženo za 18. februar

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović podneskom se obratio sudu kojim traži odlaganje početka suđenja zbog zdravstevnih problema
374 pregleda 0 komentar(a)
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2018. 16:49h

Suđenje Arseniju Stanoviću (22) iz Tivta, optužen da je na podmukao način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), odloženo je za 18. februar naredne godine u Višem sudu u Podgorici, odlučilo je vijeće kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš.

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović podneskom se obratio sudu kojim traži odlaganje početka suđenja zbog zdravstevnih problema.

Advokat Damir Lekić je takođe podneskom obavjestio sud da je otkazao punomoćje okrivljenom.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru u naselju Dobrota, u iznajmljenom stanu Lašmanove, koji se nalazi u suterenu zgrade, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu, pri čemu je bio svjestan svog djela, čije izvršenje je htio.

"On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta".

U optužnici se dodaje da je okrivljeni bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio.

"Okrivljeni Stanović je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, nanijevši joj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje", piše u optužnici.

Bonus video: