NAJAVLJENA FINANSIJSKA ISTRAGA

Policija od braće Šaković oduzela vozila, novac, kartice, mobilne telefone...

"Svi oduzeti predmeti i stvari će biti predmet provjera i vještačenja, sa aspekta dokazivanja izvršenja najtežih krivičnih djela, dok će privremeno oduzeta imovina biti predmet finansijskih provjera u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom"
919 pregleda 22 komentar(a)
Marko Šaković, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Marko Šaković, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 10.12.2018. 14:32h

Policija je od braće Milića, Marka i Novaka Šakovića oduzela pet vozila visoke klase, novac, kartice i mobilne telefone.

Iz Uprave policije saopšteno je da su, preduzimajući aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, pretresli kuće Šakovića i njihovih porodica.

U akciji su učestvovali službenici CB Podgorica i Specijalne antiterorističke jedinice policije.

"Podgorička policija je ove pretrese izvršila u koordinaciji sa tužilaštvom shodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije. Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela: više platnih kartica poslovnih banaka u Crnoj Gori, 12.800 eura bez potvrde o porijeklu, više mobilnih telefona od kojih tri kriptovana marke "Blackberry", više SIM kartica, lap top i druge elektronske uređaje, kao i video nadzore. Takođe, od ovih lica je oduzeto više vozila, i to dva blindirana vozila marke "BMW" i marke "Audi A6", dok je prethodno je od ovih lica tokom kontrole oduzeto blindirano vozilo "Audi A 8". Takođe su oduzeti "VW Golf VII" i "VW Tiguan". Svi oduzeti predmeti i stvari će biti predmet provjera i vještačenja, sa aspekta dokazivanja izvršenja najtežih krivičnih djela, dok će privremeno oduzeta imovina biti predmet finansijskih provjera u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom", saopšteno je iz Uprave policije.

Šakovići se povezuju sa škaljarskim kriminalnim klanom.