Rasvijetljeno devet krađa u Nikšiću i oštećenje na minibusu u HN

O svim događajima su obaviješteni nadležni zamjenici Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću koji su kvalifikovali krivična djela
144 pregleda 6 komentar(a)
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2015. 16:17h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su devet krađa i zbog sumnje da su ih počinili podnijeli krivične prijave protiv šest lica.

"Sumnja se da su maloljetni D.T. (17), M.T. (16) i B.R. (16) iz Nikšića počinili krivično djelo teška krađa tako što su, 02. decembra 2015. godine, iz porodične kuće M.N. u Nikšiću u koju su prethodno provalili otuđili više prozora i metalnih škura, kao i dvoje metalnih vrata sa pomoćnih objekata. D.T. se sumnjiči da je počinio i još jedno krivično djelo i to krađa, na način što je, 27. novembra ove godine, otuđio vozilo „Opel Astra“, u vlasništvu P.V. iz Nikšića. On je potom vozilo, kako se sumnja, prodao jednom otpadu sekundarnih sirovina gdje su ga policijski službenici i pronašli. Vozilo je zatim vraćeno vlasniku.

Maloljetna K.Ć. (17) iz Nikšića je, kako se sumnja, počinila pet krivičnih djela krađa na način što je početkom decembra ove godine u više navrata vršila premetačinu stvari korisnika usluga jednog fitnes centra u Nikšiću iz kojih je otuđivala novac.

D.B. (33) iz Nikšića je, sumnja se, počinio krivično djelo oduzimanje vozila, na štetu sugrađanke A.J, tako što je 14. decembra ove godine sa parking prostora otuđio vozilo VW Golf IV. Policijski službenici su vozilo i osumnjičeno lice pronašli nakon dva dana i vozilo je vraćeno vlasnici.

Maloljetni F.T. (15) iz Nikšića je, kako se sumnja, počinio krivično djelo teška krađa na način što je, 03. decembra ove godine, sa parking prostora otuđio vozilo „Yugo 55“, koje je potom prodao jednom licu. Policijski službenici su pronašli otuđeno vozilo i vratili ga vlasnici Z.Č.", navodi se u saopštenju policije.

Kako je saopšteno, o svim događajima su obaviješteni nadležni zamjenici Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću koji su kvalifikovali krivična djela.

Protiv pet maloljetnih lica krivične prijave su podnijete u redovnom postupku, dok je D.B. lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden tužiocu.

"Osim ovoga, službenici CB Herceg Novi su u kratkom roku identifikovali lica za koja se sumnja da su juče u Herceg Novom izbušila gume na vozilu hrvartskog državljanina T.R. Naime, T.R. je juče prijavio CB Herceg Novi da je na njegovom minibusu marke „Ford“, koji je bio parkiran na parking prostoru u Igalu, zatekao izbušenih pet pneumatika. Službenici CB Herceg Novi su preduzeli policijske mjere i radnje koje su ubrzo dovele do identifikovanja dva maloljetna lica, M.G. i P.M, za koja se sumnja da su počinila navedeni delikt. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se u konkretnom slučaju goni po privatnoj tužbi, sa čime je i upoznat oštećeni", zaključuje se.

Bonus video: