Kekoviću godinu i po robije za bombaške napade u Tološima

"Tokom postupka je utvrđeno i da je okrivljeni u periodu od 18.marta do 9.oktobra nabavio vojno oružje, ručne bombe M52", rekao je sudija Ćetković
1274 pregleda 7 komentar(a)
ALeksandar Keković, Foto: Luka Zeković
ALeksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2015. 15:41h

Aleksandar Keković osuđen je na godinu i po robije, za dva bombaška napada u oktobru ove godine u Tološima.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića, koji mu je izrekao po osam mjeseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i pola godine za izazivanje opšte opasnosti, i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci.

Sudija je naveo da je odluku zasnovao, između ostalog, na izjavi koju je Kekovićeva djevojka Danica Mijajlović dala kod tužioca.

Sud nije prihvatio njen svjedočki iskaz na suđenju, kada je rekla da su je policajci tjerali da kaže da joj je Keković rekao da je bacao bombe.

"Tokom postupka je utvrđeno i da je okrivljeni u periodu od 18.marta do 9.oktobra nabavio vojno oružje, ručne bombe M52", rekao je sudija Ćetković.

Keković je na suđenju rekao da je bio pijan i da se ne sjeća gotovo ničega, ali da je siguran da nije bacao bombe u Tološima.

On je optužen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, tako što je oko tri sata iza ponoći u dvorište Aleksandra Vukadinovića bacio ručnu bombu, koja je oštetila vozilo i fasadu kuće Vukadinovića.

Zatim je, kako piše u optužnom aktu, bacio bombu i u dvorište Đorđija Vratnice, od koje je takođe oštećena fasada kuće.

Iz policije je ranije saopšteno da se sumnja da je Keković, nakon tuče sa jednim prijateljem Vukadinovića, odlučio da se sveti bombama.

Navodno se kuća Vratnice greškom našla na meti Kekovića, koji je u Tološima tražio kuću osobe, s kojom se fizički obračunao par sati prije toga.

Bonus video: