Najbolji vaterpolisti i rukometašice, Kristina Rakočević i Danilo Pantić

76 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 21.12.2015. 15:47h

Nakon što je usvojio predlog žirija i za najboljeg sportistu Crne Gore u 2015. godini proglasio vaterpolistu Aleksandra Ivovića, a nakon razmatranja izvještaja Komisije, Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta je izabrao je dobitnike priznanja u kategorijama najboljih državnih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportiste i sportistkinje u ovoj godini.

Najbolje muška selekcija je vaterpolo reprezentacija, petoplasirana na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, dok su rukometašice Crne Gore, osmoplasirane na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Danskoj, najbolja ženska selekcija.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u godini na izmaku je atletičarka Kristina Rakočević, koja je na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke u kolumbijskom Kaliju osvojila srebro u bacanju diska te bronzu u bacanju kugle. Uz to, bila je i prvakinja Balkana u ovim bacačkim disciplinama u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Za najboljeg mladog sportistu Crne Gore izabran je džudista Danilo Pantić, koji je postao juniorski prvak Evrope u austrijskom Obervartu u kategoriji do 100 kg, dok je bio sedmi na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Izvršni odbor je donio odluku da se, za izvanredne rezultate ostvarene tokom 2015. godine, posebne plakete COK-a dodijele karatistkinji Marini Raković, teniserki Danki Kovinić, atletičarki Slađani Perunović i jedriličaru Milivoju Dukiću.

Svečanost koju Crnogorski olimpijski komitet organizuje povodom proglašenja najboljih sportista i nacionalnih reprezentacija Crne Gore u 2015. godini biće održana u utorak u vili Gorica u Podgorici sa početkom u 12 sati.

"Na sjednici su razmatrani i jednoglasno usvojeni izvještaji o učešću na prvim Evropskim igrama u Bakuu (Azerbejdžan), Evropskom olimpijskom festival mladih u Tbilisiju (Gruzija) i na prvim Mediteranskim igrama na pijesku u Peskari (Italija). Takođe, Izvršni odbor je usvojio i izvještaje o toku priprema za učešće crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama mladih “Lilehamer 2016” i o najvažnijem sportskom planetarnom događaju u 2016. godini, Olimpijskim igrama “Rio 2016”", stoji u saopštenju Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Kako se navodi, "razmatrani su i usvojeni izvještaji o međunarodnim aktivnostima COK-a u prethodnom periodu, sa posebnim naglaskom na učešće u radu XX Generalne Skupštine Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) i učešća na 44. Generalnoj Skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK)".

"Na sjednici je razmatran i usvojen Izvještaj o napretku u organizaciji multisportske manifestacije Igre malih zemalja Evrope, koje će se 2019. godine održati u Crnoj Gori. S tim u vezi prezentovane su aktivnosti koje su do sada preduzete kao i Akcioni plan za realizaciju predviđenih aktivnosti, sve u cilju uspješne organizacije ove, do sada najveće sportske manifestacije koju je Crna Gora imala priliku da organizuje", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: