U decembru registrovano 14 krađa kablova Telekoma

"Do sada je većina problema riješena istog dana, što je ponekad otežano usljed vremenskih uslova i tipa lokacije. Krađe su prijavljene nadležnim organima", izjavio je Vladan Mijović, menadžer službe za upravljanje operativnim aktivnostima
73 pregleda 0 komentar(a)
Telekom krađa kabla, Foto: Telekom
Telekom krađa kabla, Foto: Telekom
Ažurirano: 21.12.2015. 13:38h

Mještanima Tološa, Zagoriča i Farmaka, stambenih zona Blok 5 i Blok 6 u Podgorici, kao i na području sela Lazine i Jastreb kod Danilovgrada i teritorije opštine Andrijevica, u proteklom periodu više puta su onemogućeni servisi Telekoma usljed krađe kablova.

Ekipe Crnogorskog Telekoma su u decembru registrovale 14 krađa, a tokom cijele 2015. godine zabilježeno je preko 80 slučajeva ove vrste.

"U ovakvim situacijama dežurne ekipe Telekoma smjenjuju se danonoćno kako bi u što kraćem roku omogućili telefonski saobraćaj i servise. Do sada je većina problema riješena istog dana, što je ponekad otežano usljed vremenskih uslova i tipa lokacije. Krađe su prijavljene nadležnim organima", izjavio je Vladan Mijović, menadžer službe za upravljanje operativnim aktivnostima.

Tokom decembarskih krađa servisi Telekoma bili su onemogućeni za više od 2.000 korisnika, a prema zvaničnim izvještajima sve krađe su odrađene tokom noći. Na godišnjem nivou zaključno sa 21. decembrom zbog 82 registrovane krađe načinjena je šteta od preko 66.000 eura.

"Izvinjavamo se svim korisnicima kojima su bili onemogućeni servisi usljed ovih dešavanja, na koja ne možemo da utičemo. Ekipe Crnogorskog Telekoma su u svim slučajevima preuzele sve mjere i aktivnosti da u najraćem roku uspostave servise", poručio je Mijović.

Bonus video: