Hiršer slavio u Alta Badiji

Austrijanac Marsel Hiršer pobjednik je četvrtog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u italijanskoj Alta Badiji
0 komentar(a)
Marsel Hiršer, Foto: Beta/AP
Marsel Hiršer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.12.2015. 14:45h

Austrijanac Marsel Hiršer pobjednik je četvrtog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u italijanskoj Alta Badiji.

On je bio drugu nakon prve vožnje, a do četvrte pobjede ove sezone došao je u ukupnom vremenu dva minuta, 33 sekunde i 34 stotinke. Ove sezone dobio je i veleslalome u Val Di Izeru i Biver Kriku, a u američkom zimskom centru slavio je i u superveleslalomu.

To je njegova 35. pobjeda u Svjetskom kupu, a 17. u veleslalomu. Hiršer je za 19 stotiki bio brži od drugoplasiranog Norvežanina Henrika Kristofersena, dok je vodeći nakon prve vožnje, Francuz Viktor Mufa-Žande, bio treći sa zaostatkom od 86 stotinki.

Na četvrtom mjestu završio je Amerikanac Ted Ligeti, peti je bio Francuz Metju Favre, a šesti njegov sunarodnik Aleksis Panturo.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 360 bodova. Mufa-Žande je drugi sa 226, dok je treći Feliks Nojrojter sa 197 bodova.

Hiršer je današnjom pobjedom preuzeo vođstvo i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 540 bodova. Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 520, dok je treći njegov sunarodnik Kjetil Jansrud sa 307 bodova.

Bonus video: