Koprivica i Perunović najbolji na Trofeju Podgorice

102 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2015. 21:46h

Atletičar barskog Mornara Dragoljub Koprivica pobjednik je tradicionalne atletske trke Trofej Podgorice - memorijal Veliša Mugoša.

U konkurenciji atletičarki deveti put najbolja je bila Slađana Perunović iz AK Nikšić.

Kopivica, koji je peti put trijumfovao na podgoričkoj trci na pet hiljada metara, slavio je ispred Gorana Petrića iz pljevaljskog Rudara i Danila Janjuševića iz AK Nikšić.

Perunović je u trci seniorki na tri hiljade metara, kao i prošle godine, trijumfovala ispred klupske drugarice Lidije Todorović, dok je treća bila Anastasija Magdalenić iz bjelopoljskog Jedinstva.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Boris Čović iz Jedinstvoa, dok je u trci juniorki na hiljadu metara pobijedila njegova klupska drugarica Jovana Đurović.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je Vlado Đurović (Mornar), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila njegova klupska drugarica Sara Ratknić.

U trci na učenika osnovnih škola pobijedili su Pavle Vukčević (Sutjeska) i Dušica Lekić (Oktoih), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Miloš Raičević (Spasoje Raspopović) i Gabrijela Ćetković (Građevinsko-geodetksa škola).

U trci veterana (40-50 godina), slavio je Momčilo Pejović (Podgorica), Slavoljub Miladinović slavio je u konkurenciji od 50 do 60 godina, dok je u kategoriji veterana preko 60 godina najbrži bio Velimir Ćorović (Nikšić).

Najbrži rekreativac bio je Cetinjanin Đorđe Radović.

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Milorad Radojević (Pješadijski bataljon) i Veselin Petrušić (PJP Nikšić).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji, osnovnih škola najbolja je bila Oktoih, a kod srednjoškolaca Građevinska škola Marko Radević.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 57. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 600 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike.

Bonus video: