Popovićevo reagovanje integralno je objavljeno

U odgovoru na tužbu navodi se da u reagovanju nema ničega ličnog, već da je kritikovan rad čelnog čovjeka jednog javnog preduzeća u Budvi
215 pregleda 2 komentar(a)
Tre canne, Foto: Vuk Lajović
Tre canne, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.12.2015. 17:54h

Direktor budvanskog "Vodovoda” Milenko Medigović tužio je prvog čovjeka kompanije Fab lajv Jovana Popovića i traži od njega 6.000 eura za duševne bolove, zbog teksta "Medigović je htio da nas reketira”. Tekst je objavljen u “Vijestima" 24. oktobra prošle godine.

Autor teksta, novinar “Vijesti” Vuk Lajović juče je na suđenju objasnio da je u pitanju reagovanje kompanije koje je integralno objavljeno i kazao da su iz Fab lajva tada predložili čak i naslov teksta - Medigović je htio da nas reketira, jer mu je račun preduzeća bio blokiran.

"Ispod reagovanja je potpisan Jovan Popović, a ono je stiglo sa adresa Fab lajva i Tre kane. Nije bilo potrebe da kontaktiramo Popovića”, rekao je novinar na pitanje advokata Janka Đurđića da li je tom prilikom kontaktirao njegovog klijenta Popovića.

Pojasnio je da je reagovanje stiglo nakon teksta "Tre kane na septičkoj jami sajma”, u kome piše da kompleks nije prikopčan na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i da je Jadranski sajam upozorio budvanski Vodovod da se neko prikopčao na njihovu upojnu jamu.

Na sljedećem ročištu 17. februara biće saslušani Popović i Medigović.

U tužbi piše da je Popović teško oklevetao i uvrijedio Medigovića navodima da je pokušao da ga reketira, da je bio gluv, nesposoban, nestručan...

"Motiv tuženog je nepotpuno ostvareni poslovni poduhvat, pa je trebalo klevetati i vrijeđati tužioca, kako bi se tuženi opravdao za propuste u poslovanju”, zaključuje se u tužbi.

U odgovoru na tužbu se ističe da je reagovanje poslala kompanija, da ga je Popović poslao u ime Fab lajva, a ne “u svoje ime i za svoj račun”.

Dodaje se da se reagovanje odnosi na netačne tvrdnje na račun Popovića.

"Navedenim tekstom se ne vrijeđa čast i ugled tužioca, jer se upućene kritike na njegov rad i postupanje odnose na njega kao čelnog čovjeka javnog preduzeća", piše u odgovoru na tužbu.

Bonus video: