MAROVIĆ UHAPŠEN PET GODINA NAKON BRATA DRAGANA

“Bojim se da na ovome neće stati”

“Ubačen sam u priču da bi se prezime Marović pojavljivalo radi nekih daljih koraka koji treba da se dešavaju”, kazao je Dragan
91 pregleda 74 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.12.2015. 14:06h

Svetozar Marović uhapšen je gotovo tačno pet godina nakon što je tada iza rešetaka završio njegov brat Dragan zbog zloupotrebe službenog položaja u predmetu “Zavala”.

U spektakularnoj akciji specijalne jedinice policije, rano ujutro 24. decembra 2010. uhapšen je i tadašnji gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, kao i članovi komisije optuženi da su vrijednost radova na postrojenju za desalinizaciju morske vode uvećali i tako opštinu oštetili za više stotina hiljada eura.

Uslijedila je istraga, pa optužnica, a suđenje je počelo u drugoj polovini juna 2011. godine.

Apelacioni sud je 28. juna 2011. ukinuo pritvor Kuljači, Maroviću i poslaniku DPS-a Đorđu Pinjatiću, i oni su pušteni da se brane sa slobode.

Sadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić predsjedavao je tada vijećem Apelacionog suda, koje je uvažilo žalbe branilaca optuženih i pustilo ih na slobodu.

Početkom juna 2012. godine Kuljača je osuđen je na pet godina zatvora, a Dragan Marović na četiri.

Nakon te prvostepene presude, Dragan Marović je izjavio da je to “teror nad ljudima iz Budve” i da se boji da se na tome neće završiti.

“Mislim da sam ubačen u ovu priču da bi se prezime Marović pojavljivalo radi nekih daljih koraka koji treba da se dešavaju u Crnoj Gori”, kazao je Marović.

Nemam komentar. Imate advokata, pa njega zovite za izjavu, kazala je sinoć "Vijestima" Đorđina Marović, nakon molbe da prokomentariše hapšenje supruga Svetozara

Pred kraj marta 2013. godine, Apelacioni sud ukinuo je osuđujuću presudu Višeg suda i vratio predmet na ponovno suđenje.

Uoči početka drugog sudsog procesa, okrivljeni su stranim ambasadorima objašnjavali da nijesu krivi i konstatovali da su žrtvena jagnjad na evropskom putu Crne Gore.

Sredinom jula 2014. godine tadašnja sutkinja Valentina Pavličić izrekla je drugu presudu u predmetu, ali sa istovjetnim kaznama.

U decembru iste godine Apelacioni sud opet ukida presudu, vraća predmet na ponovno suđenje, ali ovoga puta drugoj sutkinji - Suzani Mugoši.

Ona u junu radi isto što i njena prethodnica, Kuljaču osuđuje na pet a Dragana Marovića na četiri godine zatvora.

Apelacioni sud ubrzo će raspravljati o žalbama odbrane na ovu treću presudu.

Preporučujemo za Vas