NAGRADA ĆE BITI URUČENA 17. JANUARA

JPU "Đina Vrbica", OŠ "Oktoih" i Mirsada Šabotić dobitinici nagrade Oktoih

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za osam ustanova i dvanaest pojedinca
259 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Oktoih, Foto: Luka Zeković
OŠ Oktoih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.12.2015. 10:39h

Dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2015. godinu su javna predškolska ustanova (JPU) „Đina Vrbica“ iz Podgorice, podgorička JU OŠ „Oktoih“, Podgorica i profesorica crnogorskog jezika i književnosti u JU Gimnazija „30. septembar“, Rožaje Mirsada Šabotić, saopšteno je iz MInistarstva prosvjete.

"Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Zoja Bojanić-Lalović, predsjednica, prof. dr Marko Camaj, član, Veselin Pićurić, član, Ljiljana Krivokapić, član i Mijajlo Đurić, član", navodi se u saopštenju.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za osam ustanova i dvanaest pojedinca.

"Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda", saopšteno je iz MInistarstva prosvjete.

Ministar prosvjete Predrag Bošković dobitnicima će Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, svečano uručiti 17. januara 2016. godine u Vili „Gorica“ sa početkom u 10 sati.