Poslanici o hapšenju Marovića: Svaki građanin treba da odgovara za učinjeno

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, je, upitan da prokomentariše privođenje Marovića, kazao da je to pitanje, u političkom smislu, za predstavnike DPS-a, jer se radi o njihovom kadru
18 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2015. 13:14h

Svaki građanin treba da odgovara za učinjeno i sada je na organima da rade svoj posao, poručili su poslanici opozicionih stranaka, povodom privođenja funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića.

Predsjednik političkog savjeta DPS Svetozar Marović uhapšen je jutros. Marović je saslušan u zgradi Specijalnog tužilaštva, a nakon saslušanja mu je određen pritvor do 72 sata.

Poslanica Demokratskog fronta, Jelisava Kalezić, smatra da je jako važno da se u Crnoj Gori, upravo zbog ovakvih događaja koji će se, kako je rekla, ponavljati u određenom ritmu, možda sve bržem, donesu zakoni koji će da spriječe revanšizam.

„Svaki građanin treba da odgovara za učinjeno, a posebno da se sagledaju dimenzije učinjenog“, kazala je Kalezić.

Ona je rekla da se dobro sjeća polemike od prije nekioliko godina, kada je Marović, nezadovoljan nekom odlukom iz Ministarstva na čijem je čelu tada bio Predrag Sekulić, predstavnike tog Vladinog resora nazvao „starim mozgovima, koji ne razmišljaju avangardno o konceptu boljeg korišćenja prostora“.

„Ta avangardnost je dovela do toga da je prostor Budve, sada nažalost i Petrovca, muka koja će da prati Crnu Goru još nekoliko generacija, a to nije trebalo da se desi“, kazala je ona.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, je, upitan da prokomentariše privođenje Marovića, kazao da je to pitanje, u političkom smislu, za predstavnike DPS-a, jer se radi o njihovom kadru.

„Lično nikad ne komentarišem takve stvari, organi rade svoj posao. Podsjetiću da je SNP preuzela odgovornost kad je glasala za izbor VDT-a na Cetinju, sad da vidimo kakav će biti učinci, nek istraga ide svojim putem“, kazao je on.

Goran Tuponja iz Pozitivne Crne Gore rekao je da mu je, u principu, drago da se stvari kreću u dobrom pravcu.

„I da nema te političke funkcije koja će vas zaštititi od toga da budete saslušani u slučaju da postoji sumnja za bilo koje krivično djelo“, naveo je on.

Bonus video: