Ljekari utvrđuju stanje Bojane Premović

Ljekari će utvrditi i da li je postojalo stanje afekta, eventualnu vrstu i intenzitet...
54 pregleda 2 komentar(a)
Zatvor, lisice
Zatvor, lisice
Ažurirano: 17.12.2015. 09:47h

Krivično vijeće sudije Predraga Tabaša juče je odredilo da komisija ljekara vještaka uradi nalaz i mišljenje o uračunljivosti Bojane Premović, optužene za pokušaj ubistva Rešada Hosnića (43) iz Bara.

Dvadesetsedmogodišnja Beograđanka tereti se da je Hosnića nožem ubola 25. maja 2015. godine.

“Određuje se psihijatrijsko vještačenje optužene Premović u vrijeme izvršenog krivičnog djela, koje se povjerava komisiji ljekara vještaka Stanku Miliću, Željku Goluboviću i Branki Stepanović Ilić. Ova komisija će dati nalaz i mišljenje da li je kod okrivljene u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila isključena ili smanjena uračunljivost”, kazao je sudija Tabaš.

Osim toga, prema njegovim riječima, komisija će utvrditi duševno stanje okrivljene, pa ako se utvrdi poremećenost - da se navedu trajnost, stepen i vrsta poremećenosti.

Ljekari će utvrditi i da li je postojalo stanje afekta, eventualnu vrstu i intenzitet afekta.

Premović je objasnila da se sve dogodilo u iznajmljenom stanu u kojem je živjela.

Premović je optužena da je Hosnića nožem ubola u predjelu trbuha, što je po ocjeni vještaka teška tjelesna povreda opasna po život.

Nikolić je objasnio da je to utvrdio na osnovu brojnih anatomskih struktura kroz koje je nož prošao, a to su mišići trbušnog zida, poprečnog debelog crijeva, zida 12-palačnog crijeva i zida donje šuplje vene.

Bonus video: