Našli minđuše u vozilu policije

Svjedok ispričao da je u kući optuženog našao listicu na kojoj je pisalo: “lanci, prstenje, ogrlice”
146 pregleda 0 komentar(a)
Minđuše, nakit
Minđuše, nakit
Ažurirano: 17.12.2015. 09:41h

Policajac Žarko Dendić kazao je juče da je pronašao zlatnu minđušu u automobilu, kojim je sprovodio optuženog za pljačku zlatare u Nikšiću Veska Raškovića.

On je to izjavio u nastavku suđenja za pljačku zlatare 2012. godine, kada je iz objekta Sloba Kostića odneseno oko dva i po kilograma zlata, vrijednosti više od 100.000 eura.

On je ispričao da je sa kolegom bio u patroli kada su pozvani da sprovedu Raškovića u Nikšić.

Dendić je objasnio da je tada upravljao vozilom, a da su na zadnjem bili Rašković i njegov kolega.

Rekao je da su Raškovića predali u nikšićki Centar bezbjednosti, a da je drugi policajac na zadnjem sjedištu našao jednu zlatnu minđušu.

Kazao je da su potom skrenuli sa puta i na jednom osvijetljenom mjestu tražili drugu naušnicu. Rekao je da su je, uz pomoć baterija, našli u kaseti za oružje koje se u defenderu nalazilo iza zadnjeg sjedišta.

Policijski službenik Miško Vuković svjedočeći juče ispričao je da je sa kolegama pretresao stan optuženog Ranka Vuletića i da je u dnevnom boravku ispod jastuka našao dvije listice.

Na jednoj, prema njegovim riječima, bili su iscrtani kvadratići i u nekim od njih je pisalo: “lanci, prstenje, ogrlice, naušnice” a u jednom ispod ostalih kvadratića pisalo je „sef“.

Prema navodima, Ranko Vuletić je kao saizvršilac počinio krivično djelo razbojništvo, a Rašković i Ivana Vuletić razbojništvo putem pomaganja.

Piše da je Ranko Vuletic sa dva nepoznata počinioca na silu ušao u zlataru, iz koje su ukrali zlatni nakit vrijedan oko 100.000 eura.

“Kćerka i zet su Vuletiću sa umišljajem pomogli u izvršenju krivičnog djela. Oni su po prethodnom dogovoru stvarali uslove za izvršenje krivičnog djela i unaprijed im obećali prikrivanje, kako učinilaca tako i predmeta izvršenja. Vesko Rašković je obezbijedio vozilo... Dovezli su se do zlatare, a onda je jedan od njih ostao u vozilu kako bi obezbijedio bjekstvo sa lica mjesta, dok su druga dvojica maskirani upali u zlataru”, piše u optužnici

Suđenje se nastavlja 10. februara.

Bonus video: