Zenit slavio u Ankari, Budvanska rivijera sjutra dočekuje Hipo Tirol

0 komentar(a)
Zenit, Foto: Cev.lu
Zenit, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 16.12.2015. 21:47h

Iako je loše počeo, Zenit, koji je igrao oslabljen neigranjem Leona i Mihajlova, opravdao je ulogu favorita u Ankari protiv Halkbanke sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:21, 25:14), u prvoj utakmici 4. kola grupe D Lige šampiona za odbojkaše.

Najbolji poenter u ruskom timu bio je Viktor Poletajev, dok je na drugoj strani najbolji bio Kevin Le Ru sa 13 poena.

Drugi meč Budvanske rivijere pred svojim navijačima je, na papiru, i najlakši koji će crnogorski šampion, uopšte, imati u ovogodišnjem nastupu u Ligi šampiona – protiv austrijskog šampiona Hipo Tirola.

To je, ujedno, i posljednja prilika da ekipa Slobodana Boškana “ostavi trag” ove sezone u najjačem evropskom takmičenju. Jer, nakon meča sa austrijskim timom, Budvani u drugoj polovini januara dočekuju aktuelnog prvaka Evrope Zenit i igraju u gostima protiv turske Halkbanke, protiv kojih bi i set bio veliki, kamoli koji bod ili pobjeda.

Budvanska rivijera je u prva tri kola upisala tri maksimalna poraza, kod kuće od Halkbanke, te u gostima protiv Zenita i prije dvije sedmice u Inzbruku protiv Hipo Tirola.

Mogao je naš šampion i do kojeg seta u ta tri meča, ali nije imao ni sreće, niti strpljenja da izbjegne nulu u sva tri duela, posebno u trećem setu prvog meča protiv Halkbanke (domaćin je vodio 14:7 i 21:18, te imao tri vezane set lopte (24:23, 25:24, 26:25).

Početkom decembra u Inzbruku, Budvanska rivijera je protiv Hipo irola vodila jedino 1:0 na početku drugog seta, a priliku da uradi nešto više je propustila u prvom setu, kada nije realizovala dvije kontre za 22:23.

Sjutrašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru u Budvi počinje u 18 časova. Sude Grk Mihalis Temelis i Rumun Silvan Lungu.

Bonus video: