KSCG zadovoljan sa 12 medalja u Dubrovniku

Crnogorski karatisti nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku, završili su sa 12 medalja, tri zlatne, dvije srebrne i sedam bronzanih
2 komentar(a)
KK Omladinac, Foto: Facebook
KK Omladinac, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.12.2015. 20:51h

Crnogorski karatisti na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku potvrdili su kvalitet i nastavili konutinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na međunarodnim takmičenjima i šampionatima, saopšteno je iz Karate saveza Crne Gore.

Crnogorski karatisti nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku, završili su sa 12 medalja, tri zlatne, dvije srebrne i sedam bronzanih.

Zlatne medalje u borbama osvojili su juniori Mario Hodžić (do 68) i Nenad Dulović (do 55) i mlađa seniorka Anja Jović u borbama, u kategoriji do 50 kilograma.

Srebrnim medaljama okitili su se muški kata tim kadeta i juniora i Ivana Bujković u katama, a bronzanim ženski juniorski tim u borbama, ženski kadetsko-juniorski tim u katama, kadetkinja Aleksandra Mijović, junior Vladimir Mijač i mlađi senior Srđan Vuković.

U borbama bronazna je bila juniorka Ksenija Rajović (preko 59 kilograma) i Luka Cvijović (do 61 kilogram).

Predsjednik Dragan Šakotić kazao je da je ponosan na takmičare i njihove rezultate, podsjećajući da je crnogorska reprezentacija nastup završila kao petoplasirana u konkurenciji 11 država.

"Napravili su izuzetne rezultate i to je ono što daje impuls za još veći rad i stvaranje još boljih uslova za njihov napredak. Ono što ostavlja gorak ukus je valorizacija rezultata takmičara kroz finansiranje. Siguran sam da 80 hiljada, koliko smo imali na raspolaganju, tačnije 40 koje smo dobili od Uprave za mlade i sport i ostatak koje smo nabavili od sponzora, nije dovoljno da se na pravi način isprate sve obaveze koje imamo", kazao je Šakotić.

On je kazao da ne želi da izdvaja takmičare, ali da je oduševljen nastupom Marija Hodžića, koji je posljednje dvije borbe odradio povrijeđen.

"To je za divljenje. Za ponos je i Anja Jović, njena lepeza tehnika, kao i borbenost Nenada Dulovića", kazao je Šakotić.

On se zahvalio takmičarima na rezultatima i na načinu na koji su predstavljali svoju državu.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je šampionat u Dubrovniku bio masovan i kvalitetan.

"Osvajanjem 12 medalja ostvaren je dobar rezultat, ali mislim da smo mogli i više osojiti. Šampionat je ujedno prva faza priprema i testa za Evropsko prvenstvo koje nas u februaru očekuje na Kipru. Dobar pokazatelj šta da radimo i da se bolje pripremimo ta to takmičenje", rekao je Fatić.

On je naglasio da je zadovoljan odnosom i atmosferom u reprezentaciji, navodeći da su selektori i takmičari bili na visokom nivou.

Selektor mlađe seniorske reprezentacije u borbama, Žarko Raković, kazao da su takmičari ispunili obećanje da će u Dubrovniku ostvariti mnogo bolje rezultate nego na prethodnom takmičenju

"Za neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u borbama preuzeo sam odgovornost. Mnogo nas je problema tamo dočekalo. Tada sam obećao da ćemo na sljedeće takmičenje nastupiti najbolje što možemo i ostvariti najbolje rezultate. Hvala vam što vjerujete u nas i što nas podržavate", kazao je Raković.

Selektor u katama za kadete i juniore Nela Tatar kazala je da su medalje osvojene u izuezno jakoj konkurenciji.

"Zadovoljna sam prikazanim kvalitetom svih takmičara u katama i što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja u katama. U odnosu na prošlo prvenstvo taj bilans je mnogo veći. I na ovom takmičenju pokazali smo kvalitet, iako je broj odličja mogao biti veći i one sjajnije", kazala je Tatar.

Prvakinja Balkana, Anja Jović, zahvalila se svima koji su je podržali, podsjećajući da je više od godinu bila povrijeđena.

"Niko nije očekivao da ću se vratiti, osim kluba i trenera. Bilo je naporno na takmičenju, jaka konkurencija, ali dali smo sve od sebe i trud se isplatio", kazala je Jović.

Dulović je podsjetio da na SP nije bilo sreće da se osvoji medalja u borbama, ali da je sada sve ispravljeno u Dubrovniku.

"Nijesmo stali poslije SP, nastavili smo sa velikim radom i trud se isplatio. Ovo je dobar test pred EP na Kipru, treniraćemo i daćemo sve od sebe da i tamo dođemo do medalje. Hvala svima koji sme podržali.

Njegov klupski drug, Mario Hodžić, kazao je da je put do medalje bio težak.

"Bilo je to jako i kvalitetno takmičenje, a do zlata sam došao nakon pet pobjeda. Hvala mom treneru Žarku Raković, klubu Omladincu i sparing partnerima, jer je ovo i njihova medalja. Hvala direktoru i predsjednik Saveza jer su obezbijedili sredstav da se pođe za Dubrovnik. Nadamo se da ćemo i na Kipru ostvariti dobre rezultate", kazao je Hodžić.

Bonus video: