Budva: Četiri osobe osumnjičene da su ostavile tri zolje i bombe

O pronalasku navedenog oružja i eksplozivnih sredstava su policiju obavijestili građani
79 pregleda 2 komentar(a)
bomba, Foto: Shutterstock.com
bomba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.12.2015. 18:34h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva uhapsili su N.R. (22), N.R. (21) i S.K. (20) iz Budve, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i M.S. (20) iz Budve, koji se trenutno ne nalazi u našoj državi.

Sumnja se da su ova četiri lica počinila navedeno krivično djelo na način što su se "26. septembra 2015. godine oko tri sata, do naselja Rafailovići dovezla vozilom iz kojeg je N.R. (22,) nakon što su se parkirali, iznio šest ručnih bombi M 52 a potom i tri ručna raketna bacača M-80 cal. 64 mm, tzv. zolje, koje je ostavio na ulici, uz betonski zid. Lica su se potom vozilom udaljila sa lica mjesta".

O pronalasku navedenog oružja i eksplozivnih sredstava su policiju obavijestili građani.

"Policijski službenici su došli na lice mjesta koje je potom obezbijeđeno i sa kojeg su izuzete bombe i zolje koje su zatim upućene u Forenčki centar radi vještačenja. Službenici CB Budva su preduzeli mjere i radnje kako bi utvrdili ko je ostavio ovo oružje i eksplozivna sredstva na javnoj površini, a ove aktivnosti su dovele do identifikovanja osumnjičenih lica. Tri lica lišena slobode su, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, zbog osnova sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, dok se četvrto lice potražuje", navodi se u saopštenju.

Uprava policije poziva građane da ne odbacuju i ne odlažu oružje, eksplozivna sredstva i druge eksplozivne materije na javnim površinama.

Bonus video: