Vujoševiću šest godina zatvora

Na visinu kazne uticalo Vujoševićevo loše zdravstveno i imovno stanje...
103 pregleda 6 komentar(a)
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.12.2015. 08:35h

Podgoričanin Momčilo Vujošević (76) osuđen je na šest godina zatvora zbog ubistva komšije Jovana Bogojevića (75).

Njemu je juče u podgoričkom Višem sudu presudu izreklo vijeće sutkinje Vesne Moštrokol.

Vujoševiću se sudilo zbog opužbe da je 26. oktobra 2014. godine, u selu Beri nadomak Podgorice, s umišljajem ubio Bogojevića.

Prema presudi Vujošević je tog dana oko 16 časova, nakon što je čuo svađu između supruge Milanke Vujošević i Bogojevića, iz kuće uzeo pištolj, krenuo ka Bogojeviću, a potom nakon svađe i fizičkog obračuna, u njegovom pravcu ispalio dva hica.

Obrazlažući presudu, sutkinja Moštrokol je kazala da je nesumnjivo utvrđeno da je Vujošević ubio Bogojevića, te da to proizilazi iz iskaza svjedoka Milanke Vujošević, supruge optuženog.

"Iz odbrane okrivljenog Vujoševića proizilazi da je bio u lošim odnosima sa Bogojevićem, sa kojim nije govorio već 20 godina, te da je čovjek prijeke naravi kojeg je izbjegavao”, kazala je Moštrokolova.

Dodala je da je Vujošević u odbrani ispričao da ga je Bogojević udario motkom po licu i ramenu, i da je tada pucao u zemlju:

"I da ga je Bogojević tada ponovo udario motkom, da je bio zbunjen, ošamućen i nije znao gdje se nalazio Bogojević, kada je ispalio drugi hitac. Okrivljeni Vujošević je došao naoružan i očigledno spreman da se upusti u sukob", kazala je Moštrokolova, dodajući da je Vujošević postupao sa direktnim umišljajem.

Bonus video: