Prijava protiv vozača koji je vezao psa za vozilo u pokretu, Arka: Ovo je za zatvor

"Ne prihvatamo moguću odbranu da je vozilo išlo usporeno, jer to ne mijenja niti jedan elemenat krivičnog djela, pogotovo imajući u vidu da je nepoznata činjenica koliko je samo zlostavljanje i trajalo"
98 pregleda 54 komentar(a)
mučenje životinja, Foto: Facebook
mučenje životinja, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.12.2015. 14:04h

Društvo za zaštitu životinja Arka Montenegro iz Budve podnijelo je krivičnu prijavu protiv NN lica za koje se sumnja da je u decembru upravljajući vozilom VW tamne boje, registarskih oznaka NK AJ 762, zlostavljao psa vukući ga vezanog za automobil u pokretu.

Prijava je podnijeta Vrhovnom državnom tužilaštvu, Upravi policije, te Veterinarskoj inspekciji u Nikšiću.

Iz Društva Arka Montenegro navode da je vozač očigledno prisilio životinju da veći broj kilometara trči neposredno iza vozila.

Fotografija na kojoj se vidi da je pas vezan za automobil kruži ovih dana društvenim mrežama.

Stop nasilju nad životinjama!

Posted by Podgoricki vremeplov on Saturday, December 12, 2015

Iz društva Arka su u prijavi naveli da se na fotografiji "jasno vidi krivično djelo".

"Ne prihvatamo moguću odbranu da je vozilo išlo usporeno, jer to ne mijenja niti jedan elemenat krivičnog djela, pogotovo imajući u vidu da je nepoznata činjenica koliko je samo zlostavljanje i trajalo. Činjenica da je pas bio vezan za vozilo, sam položaj psa i njegove glave, govori o tome da je u pitanju duži vremenski period tj. veći broj kilometara. U suprotnom vozilo se ne bi koristilo. Izuzetno nehumano i bezobzirno zlostavljanje se mora sankcionisati", navodi se u prijavi Arke.

Iz tog društva očekuju da počinioci sličnih krivičnih djela završavaju iza rešetaka.

"Svjesni smo činjenice da je predmetno krivično djelo zastupljeno u našoj zemlji, a s druge strane isto se vrlo rijetko procesuira", navodi se u prijavi.

Bonus video: