Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Irfana Kujovića

Memić je uhapšen u Bosni i Hercegovini nakon što je bježeći od policije u Sarajevu sletio u kanal, kada je povrijeđena jedna osoba
75 pregleda 15 komentar(a)
Bijelo Polje, uviđaj, Irfan Kujović, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, uviđaj, Irfan Kujović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.12.2015. 08:23h

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac donijela je rješenje kojim je Enisu Memiću određen 30-dnevni pritvor.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju dostavilo je sudu naredbu za sprovođenje istrage protiv Memića iz Brodareva, zbog krivičnog djela - teško ubistvo.

On se tereti da je u julu vozilom usmrtio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića i pobjegao.

Memić je uhapšen u Bosni i Hercegovini nakon što je bježeći od policije u Sarajevu sletio u kanal, kada je povrijeđena jedna osoba.

Inspektori u Crnoj Gori vjeruju da se on 22. jula nije zaustavio na znak saobraćajca Kujovića, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i pobjegao.

“Policijski službenik Kujović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je nastupila smrt. Službenici Uprave policije MUP-a, ubrzo nakon teškog ubistva počinjenog na štetu našeg kolege, raspolagali su podacima o identitetu E.M. kao mogućeg izvršioca, a brojne mjere i radnje koje su uslijedile dovele su do prikupljanja činjenica koje ukazuju na osnov sumnje da je E.M. počinio ovo krivično djelo”, piše u saopštenju Uprave policije.

Memić ima 32 godine i iz Brodareva je. Hapšen je krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji “Trio” protiv šverca narkotika.

U januaru prošle godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu robije, zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

Kujović je za sobom ostavio suprugu, tri sina i kćerku.

Bonus video: