Neće da kažu ko je Miloša Marovića zadržao u bolnici

Pacijent je primljen u srijedu preko Urgentnog centra, gdje je upućen iz stacionara ZIKS-a zbog bolova u trbuhu i grudnom košu
62 pregleda 48 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2015. 07:36h

Iz Kliničkog centra (KC) nijesu “Vijestima” odgovorili koji su ljekari opservirali Miloša Marovića kad je doveden iz pritvora i ko je donio odluku da mora biti zadržan na posmatranju u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Pacijent je primljen u srijedu preko Urgentnog centra, gdje je upućen iz stacionara ZIKS-a zbog bolova u trbuhu i grudnom košu. Tokom dijagnostike i opservacije, a na osnovu kliničke slike i rezultata dijagnostičkih metoda, donijeta je odluka o hospitalizaciji radi daljeg kliničkog ispitivanja”, piše u odgovorima iz KC-a.

Iz uprave spuškog zatvora dan ranije saopštili su “Vijestima” nezvanično da nemaju ništa sa odlukom da se osumnjičeni za višemilionske malverzacije u Budvi zadrži na medicinskom posmatranju van zidina spuškog zatvora.

Sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića osumnjičen je da je učestvovao u navodno nezakonitim poslovima oko prodaje zemljišta u zaleđu plaže Jaz, kojom je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Marović je uhapšen 3. decembra u privatnoj bolnici Codra, nepuna dva mjeseca nakon što su lisice na ruke stavljene ostalim osumnjičenima u toj istrazi.

Dan kasnije, po nalogu istražnog sudije Vladimira Novovića koji mu je odredio pritvor, Marović je prebačen u stacionar spuškog zatvora.

Od 13. okotbra kada je specijalni tužilac izdao nalog za njegovo hapšenje, Budvanin se navodno liječio u inostranstvu.

U istrazi oko prodaje 26.000 opštinskih kvadrata u zaleđu plaže Jaz, osim Marovića osumnjičeni su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva

Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Status svjedoka saradnika dobili su Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marko Vujović.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno namještenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme.

Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po neobično niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena duplo skuplje.

Bonus video: