ODBOJKA: NAŠ KOREKTOR SE VRAĆA KUĆI

Miloš Ćulafić napustio Bolivar

0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Bolivarvoley.com
Miloš Ćulafić, Foto: Bolivarvoley.com
Ažurirano: 11.12.2015. 23:11h

Nakon samo nekoliko mjeseci boravka u Argentini, i malo minuta provedenih na terenu, Miloš Ćulafić (nije ni bio u sastavu na posljednjoj utakmici) je napustio Personal Bolivar, koji je trenutno petoplasirani u prvenstvu sa skorom od četiri pobjede i porazom, ali i dvije utakmice manje.

Korektor crnogorske odbojkaške reprezentacije i Personal Bolivar, naime, prekinuli su saradnju prije isteka ugovora, saopšteno je iz menadžerske agencije LZ SportPro, koga zastupa Ćulafića.

"Naš klijent, crnogorski korektor Miloš Ćulafić, sporazumno je raskinuo ugovor sa Bolivarom. Vraća se kući, brzo će naći novi tim", objavio je na svom Tviter profilu Đorđe Matijašević, vlasnik LZ SportPro, inače sin bivšeg selektora Crne Gore Nikole Matijaševića.

"Klub je zahvalan Ćulafiću na angažovanju, i želi mu svu sreću u budućnosti, kako na profesionalnom, tako i ličnom planu", navodi se u saopštenju Bolivara.

Argentina je za dva puta najboljeg crnogorskog odbojkaša (2006. I 2009. godine) bila sedma inostrana destinacija.

Ćulafić je igrao još u Francuskoj (Poatje i Arago de Set), Južnoj Koreji (Kepko u dva navrata), Rusiji (Tjumenj), Kataru (Al Rajan), Ukrajini (Lokomotiva) i prošle sezone u Turskoj (Sahinbej Beledije).

Najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2011/2012 (u dresu Poatjea) je karijeru počeo u ekipi Luke Bar, odakle je 2005. godine stigao u Budućnost i osvojio prve trofeje (u bivšoj državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, a onda i u nezavisnoj državi) i debitovao u Ligi šampiona.

Nakon toga, 2008. godine, u sklopu velikog transfera prešao je u Budvansku rivijeru (pominjala se cifra od 250 hiljada eura) , za koju je igrao do ljeta 2010. godine, kada je Ćulafić, MVP Evropske lige 2014. godine, počeo inostranu karijeru.