Jedino će Boškoviću morati opet da sude

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Vladimir Novović
55 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, vaga, Foto: Shutterstock
suđenje, vaga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2015. 15:27h

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu trojici optuženih zbog pljačke filijale “Erste banke” u Tivtu.

Presuda podgoričkog Višeg suda potvrđena je Ognjenu Lj. Krivokapiću (23) koji je osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, Milošu D. Kašćelanu (22) koji će robijati tri godine i devet mjeseci, kao i Radovanu M. Stanišiću (29) osuđenom na četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Presuda je ukinuta Ivanu Z. Boškoviću (24), koji je kao saizvršilac u razbojništvu osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Vladimir Novović.

“U presudi nijesu učinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, već su o svim odlučnim činjenicama u odnosu na optužene Kašćelana, Krivokapića i Stanišića dati dovoljni, jasni i uvjerljivi razlozi koji su u potpunom skladu sa utvrđenim činjenicama u postupku”, piše u presudi Apelacionog suda.

Dodaje se da je izreka presude u odnosu na ove optužene u dovoljnoj mjeri jasna i razumljiva i da sadrži sve činjenice i okolnosti koje predstavljaju elemente bića krivičnog djela.

Apelacioni sud smatra da je osnovana žalba optuženog Boškovića i da je prvostepena presuda nerazumljiva i kao takva zahvaćena bitnom povredom odredaba krivičnog postupka.

Prema navodima optužnice, oni su kao saizvršioci razbojništvo u Tivtu počinili 31. maja 2014. godine, ukravši 106.000 eura.

Bonus video: