Kolašin: Održana tribina na temu „Nasilje u porodici“

Tribini su prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija Asocijacija poslovnih žena Crne Gore i Udruženje preduzetnica Crne Gore, kao i prosvjetni radnici, zdravstveni radnici i rukovodioci nekoliko preduzeća i ustanova na lokalnom nivou, kao i građani
94 pregleda 0 komentar(a)
Silovanje, nasilje u porodici
Silovanje, nasilje u porodici
Ažurirano: 10.12.2015. 17:18h

U organizaciji Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, juče je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i JU Dom zdravlja Kolašin, u hotelu „Bjanka“ u Kolašinu održana javna tribina na temu „Nasilje u porodici“.

"Prevencija i otkrivanje nasilja u porodici zadatak je svih institucija i organa zaduženih za rješavanje ove problematike, uz doprinos organizacija koje se bave ovim pitanjem i saradnju građana na njihovom procesuiranju", zaključeno je na tribini.

Na tribini su izlagali predstavnici OB Kolašin i Centra bezbjednosti Nikšić, Centra za socijalni rad i Doma zdravlja Kolašin, kao i predstavnici NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“.

Tribini su prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija Asocijacija poslovnih žena Crne Gore i Udruženje preduzetnica Crne Gore, kao i prosvjetni radnici, zdravstveni radnici i rukovodioci nekoliko preduzeća i ustanova na lokalnom nivou, kao i građani.

"Razgovarano je o principima rada svih nadležnih institucija u sistemu zaštite od nasilja u porodici, kao i o saradnji ovih ustanova i organa u cilji prevencije i suzbijanja ove vrste nasilja. Cilj tribine bio je ukazivanje na neophodnost jedinstvenog djelovanja na prevenciji nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja, kao i podizanje svijesti građana kada je u pitanju prijavljivanje ovih delikata i saradnja sa nadležnim organima radi njihovog otkrivanja i procesuiranja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: