Bećiragić i Baričević na Svjetskom prvenstvu

Stonoteniser Spin Unike, Orhan Bećiragić, pobjednik je kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo u ping pongu
83 pregleda 0 komentar(a)
Orhan Bećiragić, Foto: STSCG
Orhan Bećiragić, Foto: STSCG
Ažurirano: 10.12.2015. 12:40h

Stonoteniser Spin Unike, Orhan Bećiragić, pobjednik je kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo u ping pongu. On je danas u Podgorici, u finalnom meču, pobijedio Darka Baričevića iz bjelopoljskog Jedinstva 3:1.

Bećiragić je prošle godine bio finalista završnog turnira i šampion Crne Gore, a u ovogodišnjim kvalifikacijama osvojio je turnir u Podgorici.

On je osvajanjem kvalifikacionog turnira izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će od 22. do 24. januara biti odigrano u Londonu. Crnu Goru će na šampionatu predstavljati i Baričević, kao prvak Crne Gore.

Završni turnir kvalifikacija okupio je 16 najboljih sa rang liste.

Prošle godine na crnogorskim kvalifikacijama trijumfovao je stonoteniser Golden plejera, Viktor Rogić. On je nastupio na šampionatu u Londonu na kojem je zlatnu medalju osvojio engleski stonoteniser Endrju Bagli.

Organizator crnogorskih kvalifikacija, Nenad Raičević, kazao je da će zbog velikog interesovanja za ping pong organizovati ping pong ligu.

"Do sada smo u kvalifikacijama organizovali 13 turnira i učestvovalo je 133 takmičara iz Crne Gore. Kvalifikacije su nosila tri kluba - Spin Unika, Valdanos i Budućnost. Pokrovitelj svih turnira bio je Institut Konfučije, a sponzori BM Kamelon, Siti taksi, Laptop šp, Komercijalna banka AD Budva i Štamparija BIRO KONTO", kazao je Raičević

Bonus video: