"UMJESTO DA PODNESE OSTAVKU"

DF: Kulminacija Katnićeve mržnje prema Medojeviću

Glavni specijalni tužilac se, kako ocjenjuju u Demokratskom frontu, upustio u nove zloupotrebe službenog položaja
0 komentar(a)
DF, milan knežević, Foto: Zoran Đurić
DF, milan knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.12.2018. 13:19h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić se, umjesto da zbog brutalnog gaženja Ustava i zakona momentalno podnese ostavku, upustio u nove zloupotrebe službenog položaja pišući saopštenja u kojima je glavni narativ patološka mržnja prema Nebojši Medojeviću i Demokratskom frontu (DF), ocjenjuju u tom političkom savezu.

"Tako je juče čitav dan potrošio na objašnjenju kako je formirao još jedan slučaj protiv Nebojše Medojevića i to u trenutku dok se ovaj nalazio u Kliničkom centru Crne Gore zbog vidno pogoršanog stanja, iako je GST umjesto nesuvislog saopštenja, jednim drugim rešenjem za manje od jednog minuta mogao da riješi društvenu krizu izazvanu između ostalog i njegovim nekontrolisanim ponašanjem"; kazali su iz DF-a.

Specijalno tužilaštvo je formiralo predmet povodom tvrdnji Medojevića na sjednici Skupštine, da firma „Glosarij“ ima monopol na tržištu ljekova u Crnoj Gori, po kom osnovu zarađuje enormna sredstva, a da vlasnika te firme, zbog nezakonitog poslovanja niko ne hapsi, jer je kum Milivoja Katnića koji od takvog nezakonitog poslovanja ima svoj dio.

Medojević je, kako ističu iz DF-a, po Katnićevom nalogu pozvan u Osnovno državno tužilaštvo da zbog tvrdnji u Skupštini bude saslušan "u svojstvu građanina i poluosumnjičenog".

"Nakon što je tužiocu Šišević, Nebojša Medojević saopštio da je on poslanik u crnogoroskom Parlamentu i da ako želi da izgovorenu riječ u Skupštini kvalifikuje kao krivično djelo, prvo mora da mu skine imunitet, a tek onda da ga sasluša, napustio je saslušanje ne želeći da davanjem odgovora učestvuje u protivzakonitom djelovanju tužilaštva. Pozvati poslanika na saslušanje u već najavljenom svojstvu osumnjičenog, kršeći sve međunarodne Konvencije o slobodi govora i mišljenja, a da mu se prije toga ne skine imunitet može jedino u Crnoj Gori, za šta smo dobili i potvrdu od Višeg i Apelacionog suda koji su prošle nedjelje donijevši rešenje o „stavljanju u zatvor „ likvidirali Ustav i uveli opštu hajdučiju i bezakonje u Crnu Goru. Čak i po ovom nakaradnom tumačenju Višeg i Apelacionog suda Nebojša Medojević je svoje stavove o Glosariju saopštio u Skupštini za vrijeme plenumske rasprave", ističu iz DF-a.

To je, kako ocjenjuju, samo jedan od dokaza da se radi o ličnoj mržnji Katnića prema Medojeviću koja je kulminirala juče "naređenjem GST-a Osnovnom državnom tužilaštvu da Medojevića gone za krivično djelo lažno prijavljivanje."

"Da bi se neko krivično gonio za lažno prijavljivanje taj neko je trebalo prvo da podnese krivičnu prijavu i da tužilaštvo u fazi izviđaja utvrdi da se radi o lažnom prijavljivanju. U konkretnom slučaju, Nebojša Medojević nije podnio nikakvu krivičnu prijavu, već je zbog saopštenih saznanja u Skupštini o vezama vlasnika Glosarija i Milivoja Katnića odmah od istog Katnića procesuiran u osumnjičenog, što predstavlja kriminalnu zloupotrebu službenog položaja, i da kojim slučajem imamo VDT–a, kao što ga nemamo, ovaj bi ga morao smijeniti istog trenutka. Takođe se postavlja pitanje zašto je Milivoje Katnić u slučajevima tzv. državni udar i pranje novca, tražio od Skupštine da se Mandiću, Medojeviću i Kneževiću skine imunitet i odredi pritvor, da bi sad u koordinaciji sa Borisom Savićem i Mušikom Dujovićem uveo kategoriju kidnapovanja poslanika i stavljanja u zatvor bez ukidanja poslaničkog imuniteta koji izgleda jedino postoji dok traje sjednica", navode iz DF-a.

U tom političkom savezu smatraju da je odgovor jasan, jer je "njegova i njihova lična mržnja prema DF–u odavno izašla van Ustava, a jedan od rezultata tog progona je i najava uvođenja Zakona o cenzuri koji je DPS najavio u januaru 2018. godine."

"Da diktatura ulazi u Crnu Goru na velika vrata potvrđuju udbaške metode primijenjene u protivzakonitom snimanju Andrije Mandića i Predraga Bulatovića, koje su u formi montiranih stenograma objavljene na sajtu tužilaštva kako bi se pripremio teren za hapšenje Andrije Mandića i Predraga Bulatovića zbog navodnog ometanja pravde. Jedini koji svim mogućim zloupotrebama ometa pravdu je upravo Milivoje Katnić ali smo uvjereni da je i njemu posle najnovijih skandala jasno da je pravda spora ali dostižna, i da je pitanje trenutka kad će krivično pravno odgovarati za svoja nepočinstva," zakjučili su iz DF-a.

Preporučujemo za Vas