Latinović: Platiću svu štetu koju sam napravio Budvi

Latinović je na saslušanju ispričao da je bio član kriminalne grupe Svetozara Marovića, ali i da su članovi porodice funkcionera DPS-a pokušavali da ga reketiraju
97 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Latinović (Novina)
Mirko Latinović (Novina)
Ažurirano: 10.12.2015. 06:25h

Biznismen Mirko Latinović kazao je tužiocima da će platiti svaki cent štete koji je nezakonitostima napravio Opštini Budva.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, vlasnik kompanije Tradeunique rekao je da se potpuno stavlja na raspolaganje Specijalnom tužilaštvu i drugim nadležnim organima i kazao im da u nagodbi prihvata da plati državi onoliko koliko od njega bude traženo.

"Koliko država bude tražila, toliko ću platiti”, kazao je Latinović, tvrdi izvor “Vijesti”.

Sagovornik lista rekao je da u tom razgovoru nisu pominjane konkretne cifre.

Latinović je dobio status svjedoka saradnika u slučajevima istrage poslova u kojima je budžet Budve navodno oštećen za više desetina miliona eura.

On je tužiteljki Lidiji Vukčević rekao da je bio prinuđen da čini nezakonite radnje, jer je bio zaplašen i ucijenjen.

Latinović je na saslušanju ispričao da je bio član kriminalne grupe Svetozara Marovića, ali i da su članovi porodice funkcionera DPS-a pokušavali da ga reketiraju

Kazao je i da sada žali zbog svega u šta su se upetljali on i njegova firma.

Latinović je na saslušanju ispričao da je bio član kriminalne grupe Svetozara Marovića, ali i da su članovi porodice funkcionera DPS-a pokušavali da ga reketiraju.

Rekao je da je direktne prijetnje dobijao od čovjeka Svetozara Marovića početkom avgusta i da mu se političar dan nakon toga izvinio.

Izvori “Vijesti” tvrde i da je Latinović posljednju poruku od Marovića dobio 19. novembra i da je tada Marović tražio da se nađu u četiri oka. Latinović je, navodno, ignorisao taj poziv.

Posljednja tužilačka istraga tokom koje je Latinović prvobitno imao status osumnjičenog pokrenuta je zbog sumnje da su on i još šest osoba Opštinu Budva oštetili za osam miliona eura tokom posla izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica.

Zbog sumnje da su pare građana kroz nelegalne aktivnosti završile u njihovim džepovima, osumnjičeni su Lazar Rađenović, Goran Bojanić, Stjepan Skočajić i Gojko Kapisoda.

Policija u prijavi navodi i jedno NN lice koje je najvjerovatnije organizator nezakonitog posla.

Latinović je specijalnu tužiteljku detaljno informisao o tom poslu, a nekoliko dana kasnije detaljno je govorio o izgradnji luksuznog kompleksa u centru Budve TQ Plaza.

Zbog sumnje da su pare građana kroz nelegalne aktivnosti završile u njihovim džepovima, osumnjičeni su Lazar Rađenović, Goran Bojanić, Stjepan Skočajić i Gojko Kapisoda

Isti izvor rekao je da je Latinović potanko objasnio ko mu je sugerisao da se javi na tender za izgradnju TQ Plaze, ko ga je i kada upoznao sa Svetozarom Marovićem, ali i kako su i kome prema zaslugama podijeljeni kvadrati u toj zradi.

Zbog navodnih malverzacija u poslovima izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, sredinom avgusta u Budvi uhapšeno je 14 osoba: Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, brat i kćerka Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević.

Po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tada su uhapšeni i glavna administratorka Opštine Budva Snežana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v.d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor firme Tradeunique Goran Bojanić i službenik Opštine Budva Miodrag Samardžić.

Nakon te istrage, pokrenuta je i ona koja se tiče prodaje zemlje u zaleđu plaže Jaz, tokom koje je budžet Budve oštećen za gotovo 1.500.000 eura.

Latinović je četvrti svjedok saradnik u tim postupcima - prije njega taj status su zaradili Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marko Vujović.

Tokom saslušanja Kuljača je Svetozara Marovića označio kao šefa kriminalne grupe koja je rukovodila nezakonitostima.

I ostali svjedoci saradnici Maroviće su opisali kao glavne stratege poslova od kojih su jedino oni profitirali.

Specijalni tužilac Katnić najavio je da će uskoro biti uhapšen šef organizovane kriminalne grupe.

Bonus video: