Ivan Ječmenica i Marija Bojović najbolji u 2015.

0 komentar(a)
Ječmenica, Foto: Fivb.org
Ječmenica, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 09.12.2015. 14:40h

Oba priznanja, prvi put u istoriji crnogorske odbojke, idu u Pljevlja – Ivan Ječmenica i Marija Bojović najbolji su odbojkaš i odbojkašica Crne Gore u 2015. godini, odlučilo je Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Priznanje u muškoj konkurenciji sedmu godinu zaredom (13. put ukupno) ide u ruke igrača Budvanske rivijere, prvi put Ječmenici, kapitenu budvanskog tima, za koji igra od ljeta 2013. godine.

"Veliko priznanje za mene i veliki podstrek za nastavak rada i moje karijere. Hvala OSCG, trenerima i najviše mojim saigračima bez kojih ne bih ni dobio ovo priznanje", rekao je “Vijestima” reprezentativni srednji bloker, Ivan Ječmenica, koji je karijeru počeo u Pljevljima, odakle je prvo stigao u Studentski centar, a onda 2011. godine i u Budućnost.

I tehničarka Luke Bar Marija Bojović je prvi put najbolja u Crnoj Gori. Prve odbojkaške korake napravila je u Rudaru, odakle je 2010. godine došla u Budućnost, gdje je provela četiri godine, stigla do reprezentacije i osvojila titulu (2012. godine). U ljeto 2014. godine prešla u Luku Bar, sa kojom je prošle sezone osvojila duplu krunu.

"Ovo je, svakako, veliko priznanje za mene. Smatram da ovo nije lično priznanje, već nagrada za moj tim za sve ono što smo uradili u tekućoj godini. Hvala crnogorskim odbojkaškim stručnjacima što su mi ukazali povjerenje, koje mi je podstrek za budući rad na terenu", rekla nam je Marija Bojović.

Nagrade laureatima biće uručene 25. decembra u hotelu ”Podgorica”.

Predsjedništvo OSCG je, takođe, odlučilo da imenuje Miloša Jovanovića za novog komesara takmičenja OSCG, čime je prestao "v.d. mandat" Draganu Drobnjaku, članu Predsjedništva OSCG.

Bonus video: