Ostvaren najbolji rezultat do sada

92 pregleda 0 komentar(a)
Tekvondo pres, Foto: Zoran Đurić
Tekvondo pres, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.12.2015. 19:53h

Crnogorska reprezentacija osvajanjem deset medalja na Balkanskom prvenstvu u Zrenjaninu ostvarila je najveći uspjeh do sada, saopšteno je iz Tekvono saveza.

Crnogorski sportisti nastup na šampionatu završili su deset medalja - tri zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih.

U seniorskoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su Balša Radunović (do 74) i Teodora Mitrović (do 67), srebrna je bila Mirjana Rašović (do 53), dok su bronzane pripale Mariju Gegajju (do 63), Nikoli Škatariću (preko 87) i Vladani Stanišić (do 49).

Zlatni je bio i junior Danilo Spasojević (preko 78), Marko Ukšanović (preko 78) je bio srebrni, a bronzani Zinedin Bećaj (do 63).

Bronzana je bila i pionirka Andrea Komatina (do 40).

Kapiten Balša Radunović kazao je da je zadovoljan nastupom u Zrenjaninu i da će mu medalja biti veliki motiv za naredna takmičenja.

Radunović, član Montenegro starsa, na putu do finala u kategoriji do 74 kilograma eliminisao je predstavnike Rumunije i Turske, a u meču za zlatnu medalju slavio je protiv srpskog reprezentativca 12:11.

"Zadovoljan sam nastupom. To mi je ujedno bio i test za evropske kvalifikacije za Olimpijske igre, sredinom januara u Istanbulu", kazao je Radunović na konferenciji za novinare.

Mitrović u kategoriji do 67 kilograma u polufinalu eliminisala je takmičarku iz Srbije, a u finalu predstavnicu Rumunije.

"Prije godinu i po počela sam ozbiljnije da se bavim ovim sportom, preaskom u Montenegro stars. Nadam se novim uspjehom i novim rezultatima",kazala je Mitrović.

Spasojević je u juniorskoj konkurenciji imao tri borbe i pobijedio protivnike iz Turske i Makedonije.

U finalu bio je bolji od druga iz kluba i reprezentacije.

Predsjednik Nikola Raković kazao je da je ostvaren značajan rezultat za crnogorski sport.

On je istakao da vrijednost rezultata potvrđuje činjenica da su seniori kao trećeplasirani završii nastup na šampionatu.

Selektor seniorske reprezentacije Nikola Raičević smatra da je ostvaren vrhunski rezultat i da se nada da će crnogorski reprezentativci i na narednim takmičenjima ostvarivati slične rezultat.

Generalni sekretar Nikola Gegaj naglasio je da je odlazak za Zrenjanin bio pod znakom pitanja.

"U posljednjem trenutku smo se sami organizovali, pozajmili novac i otputovali. Tako je bilo i za Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo pokriti troškove reprezentacije. Mi smo olimpijski sport i nesmijemo biti diskriminisani. Očekujemo pomoć, jer su pred nama olimpijske kvalifikacije za Anđelu Popović i Radunovića", kazao je Gegaj.

Bonus video: