Milačić: Nešto što liči na vatrenu kuglu se primaklo zastavi NATO, pa je ona izgorjela

On je kazao i da su mnogi okupljeni mislili da se radi o dugo najavljivanoj žičari od Cetinja do Kotora
80 pregleda 0 komentar(a)
NATO zastava, Foto: Facebook
NATO zastava, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.12.2015. 20:01h

Sa prijateljem Duškom sam pošao na Cetinje kod društva. Na ulazu u Prijestonicu, na kružnom toku, zatekli smo više automobila koji su bili zaustavljeni, a ljudi su izašli privučeni onim što se događalo, kazao je predsjednik Pokreta za neutralnost Crne Gore, Marko Milačić u odjeljenju bezbjednosti Cetinje gdje je davao izjavu povodom paljenja NATO zastave na ulazu u Prijestonicu.

"Vidjeli smo nevjerovatnu pojavu, nešto što liči na vatrenu kuglu letjelo je iz pravca Lovćena, pa preko Orlovog krša prema nama. a iskra da je tako nazovem, na trenutak se spustila u Cetinje, pa se odmah zatim podigla i pojavila nedaleko od nas kod kružnog toka. Sledeće što smo svi prisutni vidjeli jeste da se kugla primakla jednoj od tri zastave, koje vise na jarbolima na ulazu u Cetinje, zastavi NATO alijanse. Nakon toga je zastava planula i izgorjela", rekao je Milačić, a piše u policijskom zapisniku.

On je kazao i da su mnogi okupljeni mislili da se radi o dugo najavljivanoj žičari od Cetinja do Kotora.

"Možda je žičara baš to veče trebala da bude puštena u rad, pa je tako zavarničilo, te se od toga kao kolateralna šteta, zapalila i NATO zastava. Zbog ovoga ne bi bilo loše da se kao svjedok u postupku pojavi i gradonačelnik Cetinja", rekao je Milačić, a piše u zapisniku.

Milačić je na pitanje da li je zapalio zastavu NATO, odgovorio da to treba da utvrde Vlada Crne Gore i NATO.

Milačić je ranije danas na svom Fejsbuk profilu napisao da je policija kod njega u stanu, kao i da ga vode na Cetinje kod tužioca, a povod je paljenje NATO zastave na ulazu u Prijestonicu.

"Evo ih kod mene u stanu. Vode, kažu, na Cetinje, kod tužioca, da pojasnim detalje oko onoga što se dogodilo prije dvije večeri na ulazu u prijestonicu: paljenje NATO zastave.Biće intresantno da čujem što planiraju da mi stave na teret, ali isto tako vjerujem da će njima biti zanimljivo da čuju pojedine detalje. Brzo dolazi dan kada ćete vi, koji nas privodite i hapsite, biti privođeni i hapšeni. To je zakon istorije. Džaba vam je sve: vatre slobode biće sve češće!", napisao je ranije danas Milačić na svom profilu.

Predsjednik Pokreta za neutralnost je ranije izjavio da je bila čast "što je bio dio ekipe" koja je učestvovala u paljenju zastave NATO-a na Cetinju.

Bonus video: