Janko Vukadinović osumnjičen za bombaški napad na šefa barske policije

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pozdravio je rasvjetljavanje napada na Radulovića i ocijenio da i ostali napadi na policijske službenike moraju biti rasvijetljeni
738 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Radulović, Foto: Anto Baković
Miloš Radulović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.12.2015. 17:44h

Podgorička policija, nakon gotovo dvije godine istrage rasvijetlila je bombaški napad na šefa barske policije Miloša Radulovića.

Za ovaj napad osumnjičen je Janko Vukadinović iz Podgorice.

"Za ovo krivično djelo osumnjičen je J.V. (25) iz Podgorice, koji je uhapšen juče na jednom graničnom prelazu, prilikom ulaska u Crnu Goru, a koji se inače potraživao nacionalnom potjernicom u vezi sa nedavno realizovanim predmetom "Frenklin", kazao je Aleksandar Bošković rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije.

Bošković je kazao i da je o događaju obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, po čijem nalogu su preduzete dalje policijske mjere i radnje.

"Policija je prikupljajući materijalne dokaze u cilju rasvjetljavnja ovog krivičnog djela, došla do identiteta osumnjičenog lica, koji se do juče nalazio na izdražavanju zatvorske kazne u jednoj susjednoj državi", rekao je Bošković

Eksplozivna naprava ispred Radulovićevog stana aktivirana je 23. decembra 2013. Tada je kamera u ulazu zgrade snimila dvije osobe sa kapuljačama, kako oko tri i po sata iza ponoći upadaju u ulaz u kome stanuje policajac.

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora policije Slavka Stojanovića, Raduloviću i njegovoj porodici dodijeljena je cjelodnevna policijska zaštita.

Radulović je na meti bio i početkom juna 2013., kada su i dalje nepoznate osobe bacile dinamit ispred njegove zgrade. Naprava je eksplodirala na parkingu u neposrednoj blizini Radulovićevoga “ford mondea” koji nije mnogo oštećen. U tom bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pozdravio je rasvjetljavanje napada na Radulovića i ocijenio da i ostali napadi na policijske službenike moraju biti rasvijetljeni.

Konjević je agenciji MINA rekao da je napad na policiju napad na državu i da se u rješavanju ovakvih slučajeva mora pokazati snaga i posvećenost službe.

On je ocijenio da i ostali napadi na policijske službenike moraju biti rasvijetljeni i da očekuje da će biti pooštrena kaznena politika sudova u ovakvim, ali i slučajevima sprječavanja policijskog službenika u vršenju službene dužnosti.

Bonus video: