Advokat Brđanina: Referencama smetao podobnima u MUP-u

"Da ga vrate na posao i rasporede na dužnosti koje odgovaraju njegovim kvalifikacijama"
677 pregleda 9 komentar(a)
Zoran Brđanin, Foto: Savo Prelević
Zoran Brđanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2015. 10:41h

Bivši načelnik kotorske policije Zoran Brđanin pravosnažno je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo - protivzakoniti uticaj.

Takvu odluku donio je Apelacioni sud, potvrđujući presudu Višeg suda kojom su Brđanin i njegove kolege Aleksa Praščević i Dejan Iličković oslobođeni optužbi da su nezakonito omogućili sedmorici radnika iz Bosne i Hercegovine da borave u Crnoj Gori.

U saopštenju Apelacionog suda piše da su kao neosnovanu odbili žalbu Specijalnog tužilaštva. Sudije Apelacionog suda obrazložile su da provodenim dokazima nije na nesumnjiv način utvrđeno da su Brđanin i Praščević koristili svoj službeni položaj, niti da je Praščević koristio svoj pretpostavljeni uticaj kako bi posredovali kod Iličkovića da ne podnosi prekršajnu prijavu protiv radnika zbog neprijavljivanja boravišta.

Brđaninov branilac, advokat Goran Rodić kazao je da je i Apelacioni kao i Viši sud potvrdio ono što je odbrana od početka isticala - "da je Brđanin procesuiran i proizvoljno bez dokaza izveden pred sud".

"Prije svega, kao što smo i ranije isticali, očigledno je sa svojim referencama smetao kadriranju podobnih kandidata za određene dužnosti u MUP-u. Nažalost i raniji specijalni tužilac je svojim radom pomogao takvom kadriranju. Nadam se da će odmah biti vraćen na posao i raspoređen na dužnosti koje odgovaraju njegovim kvalifikacijama", kazao je Rodić.

Pravosnažno oslobođeni bivši načelnik kotorske policije tokom suđenja tvrdio je da nije kriv i da se zbog toga ni ne osjeća krivim.

Bonus video: