Otkad sam postao otac, manje se nerviram oko nevažnih stvari

Crnogorski glumac Momčilo Otašević pričao je za “Play” o novoj hrvatskoj seriji “Na granici”, ali i o roditeljstvu
287 pregleda 5 komentar(a)
Momčilo Otašević (Novine), Foto: PROMO
Momčilo Otašević (Novine), Foto: PROMO
Ažurirano: 26.10.2018. 18:37h

Crnogorski glumac Momčilo Otašević karijeru je započeo u Crnoj Gori, kako u pozorištu, tako i na malim ekranima u seriji „Budva na pjenu od mora“, ali je najveću popularnost, naročito u regionu dosegao ulogama u brojnim hrvatskim serijama.

Nakon serija „Zora dubrovačka“, „Kud puklo da puklo“ i „Čista ljubav“, započeo je rad i na projektu „Na granici“ koja se emituje na Nova kanalu, a u kojoj tumači lik Kreša.

U pauzi između snimanja, došao je u Podgoricu, kako bi odigrao predstavu „Ekvinocijo“ u Crnogorskom narodnom pozorištu, a našao je vremena i da za dodatak “Play” podijeli utiske sa seta, ali i otkrije koliko mu je ćerka Maša koju je dobio prije nešto više od dva mjeseca, promijenila život.

Na samom početku, osvrnuo se na činjenicu da je veoma poželjan glumac u hrvatskim serijama, bilo da se radi o dramama ili komedijama.

„Tako se nekako zalomilo od prve serije koju sam tamo radio, produkcijski tim je bio zadovoljn mojim angažmanom i poslovima koje sam radio, odnosno ulogama koje sam odigrao za njih. Tako smo, evo, produžili saradnju i na ovoj seriji ‘Na granici’“, odgovara Otašević.

„Nekih 30 do 40 odsto glumaca u njoj se ponavlja iz serije ‘Kud puklo da puklo’, koja je bila veoma uspješna i gledana, pa su htjeli da ponove isti, ako ne i bolji uspjeh. Tako da sam veoma srećan što radim ovu seriju, jer mi nakon prošlogodišnje drame, odgovara da snimam komediju“, priznaje glumac.

Naročito mu se, kaže, dopada promjena u odnosu na prethodni lik, Ranka iz „Čiste ljubavu“, koji je bio negativac.

„Volim tu promjenu, kako u karakteru tako i u načinu snimanja, tako da mi je zanimljivo, zabavno, brzo i mogu reći lako, iako se budim ujutru u šest. Radim to što volim, pa je lako“, zaključuje on.

„Sad mi je, s obzirom na to da sam u prošloj seriji igrao negativca, ovo došlo veoma lijepo, ali je, ipak, zanimljivije igrati lošeg tipa“, kaže on, uz konstataciju da u Hrvatskoj ipak ne može pobjeći od uloge dobrog momka.

Za razliku od snimanja „Kud puklo da puklo“, kada je set bio veoma udaljen od grada, sada mu je mnogo lakše, jer se snimanja odvijaju na Zagrebačkom Velesajmu.

„Imamo studio, tamo su nam enterijeri i setovi, moja i kuća ostalih junaka, kafana... generalno svi enterijeri koji su stalni. A ovo što je lokacija bude Žumberak, okolina Zagreba, maksimalno sat vremena vožnje, kako bi bilo isplativo... Uglavnom snimamo na putevima koji se ne koriste često kako bi mogli da radimo neometano“, otkriva on.

„Zanimljivo mi je na otvorenom, ja bar više volim, ako ništa drugo udišemo čist vazduh“, zaključuje Otašević.

Radnja serije „Na granici“ odvija se u malom pograničnom mjestu, gdje mještani manje ili više žive od šverca. Na pitanje koliko su se oslanjali na stvarne događaje prilikom stvaranja likova, ali i dešavanja u scenariju, crnogorski glumac kaže:

„Ne znam koliko se tehnički smiju događaji koji su se desili odigrati, moraju se neke stvari ispoštovati zbog političke korektnosti, preko drugih kompromisa, tako da vjerujem da su svi događaji izmišljeni, ali da neki možda asociraju na neke događaje koji su se dešavali u regionu“. Otašević smatra da je upravo to najbolja kombinacija, jer se tako najlakše pridobija publika.

„I najbolje ih možemo uvjeriti... U Hrvatskoj je trenutno jako gledana serija upravo zbog toga što se ljudi sa likovima mogu poistovjetiti i što u nama prepoznaju nekoga koga znaju iz tih manjih mjesta. Vjerujem da im je zbog toga zanimljivo“, smatra on.

U međuvremenu Otašević radi i u pozorištu, kako u Hrvatskoj tako i u Crnoj Gori, pa je intervju dao neposredno prije igranja u predstavi „Ekvinocijo“ za koju je nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje na 13. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije za ulogu Iva Ledinića.

„Snimam seriju pet ili šest dana nedjeljno od juna i vjerovatno do idućeg juna, a uporedo sa tim, večeras igram ‘Ekvinocio’ u CNP-u, pa dva sata odspavam, idem na avion, jer sam ujutru u Zagrebu snimam na setu. Popodne imam probu za predstavu koju igram tamo...“, nabraja Otašević, ali tu ne staje.

„U novembru me čeka treći ili četvrti dio snimanja filma ‘Poslije zime’, pošto imamo sva četiri godišnja doba u njemu, pa mi je raspored popunjen maksimalno“, objašnjava on.

Uprkos velikom broju obaveza, za njega je trenutno najvažnija uloga oca, s obzirom na to da je sredinom avgusta, sa suprugom, hrvatskom glumicom Jelenom Perčin Otašević, dobio ćerku Mašu.

„Roditeljstvo sigurno mijenja život, ali ne znam ni sam da objasnim trenutno... jedino što znam je da sam srećan. Srećan sam od kako sam saznao da ću postati otac, sve mi u životu lakše pada, puno manje se nerviram oko nevažnih stvari, uživam u životu, ispunjen sam. Znam da je kliše, ali je to najljepša uloga...“, istakao je glumac.

Otašević je svoju suprugu, Jelenu upoznao na snimanju serije „Zora dubrovačka“, a uprkos tome što su od tada imali puno angažmana, više se nisu našli u istom kadru, ali crnogorskom glumcu to ne smeta.

„Negdje smo razgovarali i zaključili da bi bilo veoma čudno da ponovo igramo zajedno, i njoj i meni. Bilo bi neobično, ali to bi definitivno bilo potpuno novo iskustvo u našim životima“, smatra on.

Proslavio prinovu sa kolegom Filipom Juričićem

Glumci na setu serije „Na granici“ u avgustu su imali duplo slavlje, s obzirom na to da je Filip Juričić, koji je sa Otaševićem više puta radio na istim projektima, dobio sina Lava, dan prije nego što je na svijet stigla Maša.

„Dobili smo djecu u dva dana, a snimamo i radimo svaki dan zajedno. To je zanimljivo, jer ujutru dođemo na set i onda razmjenjujemo iskustva, kakva je bila noć. ‘Je li jeo? Moja je jela’“, uz smijeh prepričava crnogorski glumac.

„Evo baš prošlog petka smo sjedili u šminkernici u šest ujutru, a ona je još spavala. Bolje joj je nego meni“, u šali konstatuje Otašević.

Preporučujemo za Vas