Marina Medojević: Nebojša od dolaska u zatvor štrajkuje glađu

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita
427 pregleda 175 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.12.2018. 19:00h

Zbog "protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu riječ uprkos poslaničkom imunitetu", Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, a zbog bezbjednosti vrijeme dobrovoljno provodi u samici sa 24-očasovnim video nadzorom, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

"Prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa, Nebojša Medojević je kidnapovan po nalogu Višeg suda, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor. Uz to, radi sopstvene bezbjednosti koja mu je neminovno ugrožena kao osobi koja je svoj život posvetila borbi protiv kriminala i korupcije, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom", kazala je Medojević.

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore, uhapšen je u noći između četvrtka i petka u Podgorici.

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Bonus video: