Ako ste ljubitelj Diznijevih junaka, preko ove stranice možete naći srodnu dušu

Autor stranice je Diznijev fan Dejv Tavres, a Mouse Mingle omogućava ljudima da objavljuju svoje slike i informacije, ocijenjuju druge korisnike i odgovaraju na pitanja o Diznijevim likovima i flmovima, kao i da dijele svoje omiljene Dizni-trenutke
213 pregleda 1 komentar(a)
Diznilend, Foto: Smallworldvacations.com
Diznilend, Foto: Smallworldvacations.com
Ažurirano: 06.12.2015. 16:34h

Jasmina i Aladin, Maza i Lunjo, Ljepotica i Zvijer… Diznijevi parovi već decenijama postavljaju standarde za veze. Oni se (vjerovatno) nikad ne prepiru oko daljinskog ili oko spuštanja daske na WC-u, nikada ne vrište jedno na drugo u šoping centru.

Dolaskom Mouse Minglea, stranice za pronalaženje partnera među Diznijevim fanovima, sada i vi možete pronaći Anu za koja žudi za svojim Kristofom (ili obrnuto).

Autor stranice je Diznijev fan Dejv Tavres, a Mouse Mingle omogućava ljudima da objavljuju svoje slike i informacije, ocijenjuju druge korisnike i odgovaraju na pitanja o Diznijevim likovima i flmovima, kao i da dijele svoje omiljene Dizni-trenutke.

Stranica radi po tzv. freemium modelu. Učlanjivanje je besplatno, ali da biste slali privatne poruke morate plaćati 12,55 dolara mjesečno.

Tavers, koji je nekad radio kao inženjer u Diznilendu u Kaliforniji, dobio je ideju o Mouse Mingleu prije četiri godine, kada je na svoje razočarenje shvatio da na postojećim stranicama za upoznavanje partnera “ne može da suzi pretragu” na žene koje vole Diznijeve filmove.

"Nadam se da će ova stranica biti korisna ljudima bukvalno širom svijeta. Znam da postoji puno Diznijevih fanova kod Diznilenda i Dizni svijeta, ima ih i kod Tokio Disneya, Disneylanda u Parizu i ostalih Disney parkova”, kaže Tavers.

“Ali postoje i brojni Disneyevi fanovi bez partnera koji žive u područjima bez Disney parkova. Ti ljudi često osjećaju i veću strast prema diznijevim likovima, jer nisu u prilici često posjećivati parkove.”

Pretraga na Mouse Mingleu pokazala je da brojni korisnici vole da se oblače kao omiljeni Diznijevi likovi u slikama na svojim profilima. Među najpopularnijim kostimima su oni Snežane, Robina Huda i Plutona. Drugi korisnici pokazuju crteže likova ili fotografije raznih suvenira.

Članovi na svom profilu pominju svoje omiljene Dizni filmove, pjesme, junake i junakinje, prinčeve i princeze.

Uprkos očiglednom nedostatku LGTB Diznijevih likova, sa mogućim izuzetkom Ursule iz Male sirene, možete postaviti preferene i na osobe istog pola.

Tek će se vidjeti kako će Dizni kompanija reagovati na sve ovo, posebno ako se uzme u obzir da je i logo dizajniran da podsjeća na poznatu siluetu Mikija Mausa.

Ova je stranica tek najnovija u cijelom nizu specijalizovan stranica za pronalaženje partnera po religiji, vegetarijanstvu, te onima namjenjenim isključivo fanovima Doktora Hua ili samo farmerima.

Net.hr

Bonus video: