Otmite 100.000 eura vlasniku agencije

Trojica Zagoričana dobila pismo u kome ih neko poziva da reketiraju suvlasnika agencije za nekretnine za oko 100.000 eura...
641 pregleda 0 komentar(a)
Pismo Vidoje Stanišić, Foto: Jelena Jovanović
Pismo Vidoje Stanišić, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.12.2015. 07:33h

Podgoričani Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Radislav - Gile Stanišić dobili su prije tri dana pisma u kojim ih neko anonimno poziva da reketiraju suvlasnika agencije za nekretnine, koja posluje na crnogorskom primorju.

Pisma, u kom su podaci o toj osobi i njegovom poslovanju poslata su iz budvanske pošte na njihove kućne adrese.

Na odštampanom listu papira neko poziva Podgoričane da ih “zaštiti od nelojalne konkurencije, kolege iz agencije za nekretnine” i uzme mu oko 100.000 eura.

“Ovo preduzeće nam otima klijente i tako nam otima zaradu, pa Vam se obraćamo da Vi od njega preuzmete novac koji stiče nepošteno. Mislimo da za Vas ovo nije problem da tražite da Vam mjesečno, ili odjednom da izvesnu sumu novca, problem ucene nije jer se radi o državljaninu... , koji živi sa suprugom i dve male kćerke u ...”

U pismu su nakon toga navedeni tačna adresa suvlasnika agencije, ali i podaci o njegovoj supruzi, i tome gdje su kupili stan, u kom gradu imaju apartman.

“Vama se obraćamo da uzmete novac koji on nepoštenim radom otima od naših klijenata. Ovo nije namještaljka, već informacija za Vas da veoma lako dođete do 70.000 - 100.000 eura”, piše u pismu poslatom trojici Podgoričana.

Vidoje Stanišić kazao je “Vijestima” da ne zna ko im je i zbog čega poslao pismo, ni da li neko pokušava da im smjesti igru.

“Nas trojica smo dobili identična pisma. Pismo koje je meni stiglo poštar je donio na adresu na kojoj ne živim već par godina, i ostavio ga kod mog strica. Ne znam što neko pokušava da uradi, ni ko je slao pisma. Znam da ne želim da imam bilo kakve veze sa ovim, niti da se tom čovjeku zaista nešto desi”, kazao je Vidoje Stanišić.

Pojasnio je da “ponudu” za reketiranje nije prijavio policiji, jer “nema običaj da prijavljuje bilo što”.

“Sačuvao sam pismo, za slučaj da se nešto desi”, kazao je on.

Suvlasnik agencije koga je ekipa “Vijesti” juče pronašla na adresi navedenoj u pismu, i pokazala mu pošiljku koju su Podgoričani dobili, prvobitno je dao izjavu, ali se kasnije predmislio. Njegova supruga je kasnije pozvala novinarku “Vijesti” i saopštila da ne žele da komentarišu slučaj.

“Vijestima” nije poznato da li je identičnu pošiljku dobio još neko osim dvojice Stanišića i Pejovića.

Trojica Podgoričana kojima je stiglo pismo, navodno su članovi samozvanog zagoričkog kriminalnog klana.

Bonus video: