Mrvaljević poražen u drugom, Gušić u prvom kolu

12 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Intjudo.eu
Srđan Mrvaljević, Foto: Intjudo.eu
Ažurirano: 05.12.2015. 12:38h

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević nastup na Grend slemu u Tokiju završio je u drugom, dok je Nikola Gušić eliminisan u prvom kolu.

Mrvaljević je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram pobijedio Marlona Akasija iz Mozambika, dok je u drugom poražen od Gruzijca Ušangija Margijanija.

Margijani je nastup na turniru završio u prvoj rundi repesaža.

U kategoriji do 81 kilogram nastupilo je 48 boraca, a zlatnu medalju osvojio je Avtandili Črikišvili pobjedom u finalu protiv južnokorekskog džudiste Seungsua Lija.

Bronzana odličja osvojili su Ki-Čun Vang iz Južne Koreje i Japanac Takanori Nagase.

Gušić je u prvom kolu kategorije do 73 kilograma poražen od Belgijancem Samija Koučija.

Zlatnu medalju u toj kategoriji osvojio je Japanac Hirojuki Akimoto, a u finalnom meču savladao je Čangrima Ana iz Južne Koreje.

Bronzanim odličjima okitili su se Nukzari Tatalašvili iz Gruzije i Rus Musa Moguškov.

Mrvaljević je, komentarišući nastup u Tokiju, kazao da je prvu brbu dobio vazarijem, dok je u drugoj Gruzijac bio bolji.

"Gruzijac je iz moja dva napada napravio dvije kontre i slavio. Baš u tom meču se vidjelo da moji napadi i ulasci nemaju oštrinu, brzinu i snagu što je naravno posljedica velikog umora i nedostatka džudo treninga i eksplozivnosti u posljednjih 30 dana", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

Ona je kazao da je za pobjedu protiv Akasija upisao sam novih 40 bodova i učvrstio poziciju na olimpiskoj rang listi.

"Ova godina za mene nije najsjajnija, početak su obiježile dvije rupture mišića trbuha i prepona kao i velike oscilacije u kilaži koje su za posljedicu imale pad imuniteta i česte prehlade. Upravo iz ovih razloga prva polovina godine je bila veoma losa, dok sam u drugoj napravio par fenomenalnih rezultata koji su me održali u olimpiskoj normi", rekao je Mrvaljević.

On je početkom novembra osvojio Afrika open na Mauricijusu, dok je bio bronzni na Australian openu, a trijumfovao je i na Azija openu u Kineskom Tajpehu.

"Bilo je pobjeda na Gran pri i Grend slem turnirima, ali su mi medalje izmicale. Jednostavno izgubio sam par važnih mečeva u kojima sam bio mnogo bolji u samim zavrsnicama. To je definitivno posljedica lošeg fokusa i koncentracije", kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da je teško sve raditi sam i boriti se sa najboljima na svijetu.

"Od nabavljanja novca za program, apliciranja za vize, bukiranja avio karata, hotela, prijavljivanja za turnire i kampove, lečenja od povreda,velike destrukcije pojedinih ljudi iz Džudo saveza Crne Gore pa do detaljnog planiranja plana i programa. Nije lako biti potpuno sam na takmicenjima ovakvog ranga, bez trenera, doktora, sparing partnera i fizioterapeuta. I jos tesko trenirati,skidati kilazu i biti maksimslno skoncentrisan i fokusiran", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je, bez obzira na sve, uspjesno završio posao koji je želio.

"Prije ovih takmičenja sam ispao iz norme i kad sam krenuo rekao sam da ću se vratiti sa normom što sam i uspio, ali svjestan sam da do kraja kvalifikacija, aprila sljedeće godine ima još dosta turnira i da ako želim da ostanem među 22 najbolja na svijetu moram još mnogo da radim i pobjeđujem. Uvidio sam određene slabosti i stvari na kojima treba još mnogo da radim kako bih na Igrama u Brazilu bio ozbiljan konkurent za medalju", rekao je Mrvaljević.

On se zahvalio podgoričkoj kompaniji Bemaks na trogodišnjoj bezrezervnoj podršci i kazao da se nada da će do Olimpijskih igara biti uz njega.

"Zaista želim medalju sa OI i učinicu sve što je u mojoj moći da izborim nastup i tamo je osvojim.

Plan mi je da narednih 15-20 dana provedem u Nikšicu, da se oporavim i zaliječim. Poslije toga nastaviću sa jakim treninzima. Već 16. januara ću se boriti na Afrika Openu u Tunisu tako da nemam mnogo vremena za odmor", kazao je Mrvaljević.

Bonus video: