Osumnjičen za tri teške krađe u crkvama u Herceg Novom

Krivična prijava protiv A.K. podnijeta je u redovnom postupku, budući da se ova osoba već nalazi u ZIKS
1 komentar(a)
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.12.2015. 14:07h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv A.K. (57) iz Peći – Kosovo, zbog osnova sumnje da je tokom jula počinio tri krivična djela teška krađa u vjerskim objektima na području ovog grada.

"On je, naime, kako se sumnja, jednu tešku krađu počinio na štetu Mitropolije crnogorsko – primorske, u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Kumboru, a dvije teške krađe na štetu Kotorske biskupije, u crkvama Svete Ane i Svete Rožarije u Kamenarima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. počinio krivična djela u periodu od 10. do 19. jula 2015. godine na način što je upotrebom podesnog sredstva polomio cilindrične uloške ulaznih vrata navedenih crkvi, odakle je otuđio novac koji je pronašao a koji je kasnije potrošio", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, kako se navodi, sa lica mjesta izuzeli određene predmete i tragove koji su, zajedno sa još jednim predmetom pronađenim kod osumnjičenog, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Krivična prijava protiv A.K. podnijeta je u redovnom postupku, budući da se ova osoba već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela.

Bonus video: