Završeno suđenje Kaluđeroviću, vještak: Nije opasan po društvo

Kaluđerović je optužen za napad na službeno lice u vršenju dužnosti, jer je u julu prijetio sutkinji u Osnovnom sudu
500 pregleda 11 komentar(a)
Branislav Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Branislav Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.12.2015. 09:25h

Vještak Stanko Milić procijenio je da je Branislav Banja Kaluđerović bio privremeno duševno poremećen kada je prijetio sutkinji Mirjani Vlahović, ali da se ne može smatrati društveno opasnom osobom.

Suđenje Kaluđeroviću juče je završeno u podgoričkom Osnovnom sudu, a presudu će izreći sudija Rade Ćetković sedmog decembra.

Njemu prijeti robija od šest mjeseci do pet godina.

Milić je naveo da je patološki afekt kod okrivljenog izazvao poremećaj svijesti, ali da okrivljeni nije ispoljavao agresivno ponašanje u prošlosti i da ne postoji ozbiljna opasnost da će on u budućnosti činiti teža krivična djela.

Zastupnik optužbe Vukas Radonjić tražio je da se oglasi krivim i istakao da se, bez obzira na sve olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, radi o napadu na autoritet i ugled sudijske funkcije.

Njegov branilac, advokat Branimir Jovićević, istakao je da sud mora uzeti u obzir da sudi humanisti, dobrotvoru i uglednom privredniku, bez ijedne mrlje u prošlosti i da je “ bez svoje krivice doveden u stanje razdraženosti i afekta”.

Jovićević je tražio da se oslobodi, da mu se izrekne sudska opomena ili kazna ispod zakonskog minimuma, odnosno onolika kazna, koliko je vremena proveo u pritvoru.

Kaluđerović je u završnim riječima istakao da “nema kazne koja može oprati moj obraz”.

On je ranije rekao da se iskreno kaje i da nije planirao da ostvari izrečene prijetnje.

Sutkinja Vlahović je ranije rekla da se ne osjeća ugroženo, tražila je da se Kaluđerović pusti iz pritvora i nije se pridružila krivičnom gonjenju.

Optužen je za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, jer je u julu prijetio sutkinji u podgoričkom Osnovnom sudu.

Incident se desio tokom ročišta u imovinskom sporu, u kojem Vlahovićeva sudi, a Kaluđerović je tužen.

Nezadovoljan postupanjem u sporu, Kaluđerović je navodno krenuo prema Vlahovićevoj govoreći joj da će je zaklati.

Bonus video: