Paunoviću pet, Tomanoviću devet mjeseci zatvora za krijumčarenje azilanata

Od 18 okrivljenih za krijumčarenje azilanata, njih četvoro je ostalo na optuženičkoj klupi, Nedžad Ganjola, Darko Stojović, Čedomir Maraš i Nebojša Rašović i njima će se suditi 25. decembra
155 pregleda 1 komentar(a)
presuda, Foto: Shutterstock
presuda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.12.2015. 09:30h

Saša Paunović osuđen je na godinu i pet mjeseci zatvora za krijumčarenje azilanata, a Dejan Tomanović na devet mjeseci robije.

To piše u sporazumima o priznanju krivice između tužilaštva i optuženih, a koje je prihvatila sutkinja Nada Rabrenović.

Time su se okrivljeni odrekli prava na suđenje i izjavljivanje žalbi na presudu.

Od 18 okrivljenih za krijumčarenje azilanata, njih četvoro je ostalo na optuženičkoj klupi, Nedžad Ganjola, Darko Stojović, Čedomir Maraš i Nebojša Rašović i njima će se suditi 25. decembra.

Tužilaštvo ih tereti za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, odnosno da su, u cilju sticanja imovinske koristi, na organizovan način izvršili krijumčarenje 138 takozvanih tražilaca azila, koji su u najvećem broju porijeklom iz Sirije.

Prema Krivičnom zakoniku, za to krivično djelo zaprijećene su kazne zatvora od jedne do deset godina.

Sutkinja je ranije prihvatila i dogovor između tužilaštva i ostalih 12 optuženih, prema kojem su oni osuđeni na ukupno 11 godina i dva mjeseca zatvora.

Sporazumno priznanje krivice sa tužilaštvom ranije su sklopili Esad Frljučkić, Džemail i Irfan Dautović, Marinko Koljenšić, Marko Drobnjak, Novak Dulović, Ranko Dabanović, Harkan i Haris Lukač, Fuad Biševac i Jasmin i Suad Džudžević.

Frljučkić i Dabanović su osuđeni na po osam mjeseci zatvora, Dautović i Biševac su dobili po deset mjeseci, Koljenšić, Drobnjak i dva Lukača po godinu robije, a Dulović devet mjeseci zatvora. Jasmin Džudžević je osuđen na godinu i tri mjeseca, a Suad Džudžević na godinu i četiri mjeseca robije.

Bonus video: