Gušić: Konkurencija je žestoka

Gušić sjutra prvi na tatami grend slema u Tokiju, potom će na borilište i Mrvaljević
0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 04.12.2015. 18:03h

Grend slem u Tokiju biće za Nikšićanina Nikolu Gušića pravi test. Tim prije, jer mladi džudista Akademika otvara sjutrašnji dan borbi u postojbini ovog prestižnog olimpijskog sporta.

"Nevjerovatno je jako takmičenje, Možda i najjače u ovoj godini, iako je grend slem u Tokiju posljednje takmičenje u sezoni. Ono što je sigurno je da je ovaj grend slem najveći od svih turnira koji se boduju za olimpijske igre. A ja baš i nijesam imao sreće na žrijebu, mada smatram da mogu pobijediti svakog, i spreman sam da pokušam. Biće zaista teško, jer turnir otvaram protiv Belgijanca Samija Čoučija i u slučaju pobjede čeka me Čangim An iz Južne Koreje. On me je pobijedio na Svjetskom prvenstvu na kojem je osvojio bronzanu medalju a trijumfovao je i na grend slemu u Abu Dabiju. U mom dijelu kostura je i olimpijski pobjednik iz Londona, Gruzijac Laša Šavdatuašvili...", kazao je Gušić.

U njegovoj kategoriji do 73 kilograma boriće se 53 takmičara.

U Tokiju danas nastupa i Srđan Mrvaljević u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je prijavljeno 47 džudista.

Ni on nije imao sreće prilikom žrijeba, jer se već u 1. kolu satsatje sa Marlonom Akasijom iz Mozambika, a onda ga čeka trofejni Gruzijac Ušangi Margijani. Nosilac dijela kostura u kojem je Mrvaljević je Kanađanin Antoan Valoa Fortije, koji je našeg najtrofejnijeg džudistu pobijedio na OI u Londonu i osvojio je bronzanu medalju.

Bonus video: