Mrvaljević i Gušić sjutra u Tokiju

77 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 04.12.2015. 13:43h

Marlon Akasio iz Mozambika protivnik je Srđana Mrvaljevića u prvom kolu Grend slema u Tokiju, dok će se Nikola Gušić sastati sa Belgijancem Samijem Koučijem, odlučeno je danas žrijebom.

Mrvaljević će se takmičiti u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je prijavljeno 48 boraca.

Za pobjedničko postolje u Gušićevoj kategoriji do 73 kilograma konkurišu 53 borca.

Mrvaljević je, komentarišući žrijeb, kazao da je on bio veoma težak, ali da bez obzira na to mnogo zavisi od toga kako će se boriti.

"To posljednji i najveći turnir ove godine i svaka pobjeda nosi veliki broj bodova. Meni je Tokio šesto takmičenje u šest nedjelja. Probaću da dam najviše što mogu i prođem što dalje. Drago mi je što je Gušić došao pa sam ova dva dana mogao bar da uhvatim dva džudo treninga pošto je zaista teško boriti se šest sedmica uzastopno i između biti potpuno sam i putovati po svijetu", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je kazao da je silno motivisan, navodeći da ima dosta umora, povreda i nervoze.

"Ukoliko prođem borca iz Monzanbika čeka me Gruzijac Ušangi Margijani, a svi znamo šta ta država znači u džudou i kakvi su to borci. Vjerujem u sebe i svoje kvalitete. Za medalju na najjačem džudo turniru na svijetu potrebno je pet pobjeda i daću sve da sjutra napravim što više pobjeda i godinu završim tamo gdje i pripadam, u olimpiskoj normi sa najboljim borcima svijeta", kazao je Mrvaljević.

Oba crnogorska takmičara nastupiće u sjutrašnjem prijepodnevnom programu po lokalnom vremenu.

Bonus video: