Prelević: Netačne informacije istrgnute iz konteksta

Pelević je reagovao na dio teksta u kome piše da je Mirko Latinović tužiocima ispričao kako je Marović želio da preuzme trećinu TQ Plaze i da su tim povodom kod njega došli advokat Prelević i dva Rusa
361 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Prelević, Foto: Savo Prelević
Dragan Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2015. 11:04h

Advokat Dragan Prelević kazao je da su netačne informacije da su on ili njegov klijent Alliance Invest, sa vlasnikom kompanije Tradeunique razgovarali u ime Svetozara Marovića.

On je reagovao na dio teksta ”Imaš novac, samo treba da mi ga daš”, u kome piše da je Mirko Latinović tužiocima ispričao kako je Marović želio da preuzme trećinu TQ Plaze i da su tim povodom kod njega došli advokat Prelević i dva Rusa.

”Neistina je da sam ja ili moj klijent Alliance Invest doo razgovarali sa Tradeunique ili gospodinom Latinovićem u ime gospodina Marovića ili bilo kojeg drugog lica.

Kontekst u kojem se predstavljaju poslovni razgovori mog klijenta i mene kao advokata sa Tradeuniqe u junu 2011. godine potpuno je netačan. Da su me 'Vijesti' kontaktirale prije objavljivanja mog imena u vrlo negativnom kontekstu koji šteti ličnom i profesionalnom ugledu, novinarki bih istog dana dostavio informacije i dokumentaciju koja svjedoči o suštini pregovora sa gospodinom Latinovićem, vlasnikom firme Tradeunique o kupovini nezavršenog dijela TQ Plaze i mog klijenta. Pisana dokumentacija, kao i elementarna logika, potvrđuje da se radilo o namjeri kupoprodaje svih nezavršenih prostora u TQ Plaza, koja se nije realizovala zbog komercijalnih razloga.

Navodi o off-shore firmama su netačni i u potpunosti istrgnuti iz konteksta vođenih razgovora.

Povodom napisa u “Vijestima” obratio sam se nadležnom tužilaštvu i stavio na raspolaganje sva saznanja i dokumentaciju o ovom događaju sa molbom da se hitno razjasne sve okolnosti.

Primoran sam da se obratim i ombudsmanu “Vijesti” da utvrdi kršenje etike u ovom slučaju, jer sam doveden u situaciju da danas odgovaram na netačne navode trećeg lica za koje se novinar prethodno nije udostojio ni da ih provjeri, niti da zatraži moj komentar ili komentar mog klijenta”, piše u reagovanju advokata Dragana Prelevića.

Bonus video: