Potres mozga nastao udarcem nogom u vilicu

Svi optuženi, osim Vidoja Stanišića, ranije su u istrazi priznali krivicu u tom slučaju
508 pregleda 8 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Vijesti
Vidoje Stanišić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.12.2015. 10:58h

Vještak Dragana Čukić potvrdila je juče da su Gojku Mijoviću, Zoranu Vukčeviću i Ivanu Aligrudiću nanijete teške tjelesne povrede, u vrijeme nasilja na podgoričkom bazenu, u julu 2012.

Draženu i Aleksandru Boričiću, Radislavu i Vidoju Stanišiću, Bojanu Pejoviću i Marku Šofrancu, sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu i posjetiocu Aligrudiću.

Čukić je navela da je kod Mijovića, pored ostalih povreda, konstatovala i potres mozga. Rekla je da je potres mozga zadobio od udarca nogom u donju vilicu, a ne od pada.

Ona je dodala da je nedvosmisleno utvrdila i da je kod Aligrudića nastala teška tjelesna povreda, a da bi se moglo utvrditi da li je u pitanju naročito teška tjelesna povreda bio bi neophodan pregled oštećenog, što je on ranije odbio.

Advokat Božina Banović, branilac Radoslava i Vidoja Stanišića, prigovorio je nalazu vještaka i predložio da se o povredama oštećenih izjasni specijalizovana komisija ljekara.

On je naveo da je kod potresa mozga neophodno liječenje u bolnici, što nije slučaj kod Mijovića i da vještak nije odgovorio na pitanje da li bi kod Aligrudića nastala povreda da nije bilo ranije operacije.

U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Sutkinja Nada Rabrenović odredila je vještačenje oftalmologa, koji treba da se izjasni da li bi kod Aligrudića nastala teška tjelesna povreda da ranije nije operisao rožnjaču.

Suđenje se nastavlja 20. januara.

Svi optuženi, osim Vidoja Stanišića, ranije su priznali krivicu.

Stanišić učio sutkinju šta je zakonito

Na suđenju juče se nijesu pojavili Šofranac i Gile Stanišić, koji je uhapšen juče ujutro.

Sutkinja je u njihovom odsustvu, odlučila da održi suđenje, nakon godinu i po odlaganja, navodeći da su odsutni uredno pozvani i da nije neophodno njihovo prisustvo.

Vidoje se bunio: “Kako da salušavate vještaka, kad nema okrivljenih, to je protivzakonito”.

Sutkinja ga je opomenula, upozoravajući ga da je ne uči šta je zakonito.

Bonus video: