Odloženo suđenje ljekarima, Jeremić na liječenju u bolnici

Prema riječima portparolke suda Aide Zoronjić Jeremićev branilac advokat Drago Konatar je obavijestio sud da se optuženi nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu
104 pregleda 2 komentar(a)
Haka Tahirović, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Haka Tahirović, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2015. 16:41h

Suđenje bjelopoljskim ljekarima optuženim zbog infekcija pet beba od kojih je jedna preminula, neće biti nastavljeno 7. decembra, zbog bolesti bivšeg direktora Bolnice Tomislava Jeremića.

Jeremić, nalelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić, načelnica Neonatologije Haka Tahirović i pedijatrica Jela Cimbaljević odgovaraju zbog krivičnog djela teška djela protiv u vezi sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prema riječima portparolke suda Aide Zoronjić Jeremićev branilac advokat Drago Konatar je obavijestio sud da se optuženi nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu.

Optužnica je uslijedila nakon nalaza Sudsko-medicinskog odbora (SMO) Medicinskog fakulteta u Beogradu, u kome su konstatovali da se u bolnici u Bijelom Polju radilo o epidemiji rane neonatalne sepse:

"Da su ljekari postupali u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (da su nakon otkrivanja zaraze preduzeli propisane mjere...), spriječilo bi se širenje infekcije i nastanak epidemije”, piše u nalazu SMO.

Suđenje je zakazano za 11. i 12. januar.

Bonus video: