Svjedok: Svi zajedno su krivi za tragediju

Sudija najavio da će se pretres u podgoričkom Višem sudu nastaviti 3. februara
159 pregleda 5 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2015. 09:41h

Svi su zajedno krivi, uključujući i moga sina - kazao je juče Dragan Milošević, otac Igora Miloševića koji je ubijen 23. novembra prošle godine u Podgorici. On je u Višem sudu svjedočio u nastavku suđenja Božu Vujisiću, optuženom za ubistvo Miloševića i ranjavanje kik-boksera Mirka Vlahovića.

"Ne pridružujem se krivičnom gonjenju protiv optuženog. Nikoga ne krivim, to mi sina ne može vratiti”, kazao je svjedok.

On je rekao da nije očevidac događaja, ali da pretpostavlja da je njegov sin uzeo pištolj iz kuće i zajedno sa Vujisićem otišao u lokal.

"Ovo je pištolj moga oca, koji je ostao kod mene. Niko ga nije upotrebljavao. Ne znam kako je te noći moj nesrećni sin došao do njega. Bio je u fioci.... Oko 3 sata poslije ponoći, pozvao sam ga na telefon. Neko se javio i rekao da je došlo do pucnjave i da je on povrijeđen, te da idem u KBC. Nakon sat vremena čekanja i neizvjesnosti, rekli su mi da je preminuo. Moj sin Igor i Božo su se odavno družili. Nisam znao ništa loše o njemu”, izjavio je Dragan Milošević.

Vujisić je na prethodnom pretresu kazao da žali zbog svega što se desilo.

"Ne priznajem krivično djelo. Igor mi je bio rođak i najbolji drug, cijeli život smo proveli zajedno. Svakim danom podnosim sve veću bol”, rekao je on.

On je ispričao da je do svađe u lokalu došlo jer su htjeli da mu naplate račune koje je već platio. Ispričao je da mu je Igor tada predložio da odu do kuće, uzmu stari đedov pištolj i da ih "isprepadaju".

"Tražio sam pištolj Igoru, s tim što nijesam imao namjeru nikog da ubijem, već da zaplašim konobara Darka Pejovića. Kada sam ušao u lokal, neko me je uhvatio za desnu ruku u kojoj je bio pištolj. Kada me je uhvatio za ruku i krenuo prema šanku, shvatio sam da je to Mirko Vlahović. Vidio sam da ga je Igor uhvatio s obje ruke kako bi ga odvojio od mene... To je trajalo nekoliko sekundi i čuo se pucanj. Tvrdim da ja nijesam opalio, jer u jednom trenutku nijesam držao prst na obaraču”, kazao je Vujisić.

Vujisić je rekao da je te večeri, uz alkohol, konzumirao dva do tri grama kokaina. Prema navodima optužnice, Vujisić je umišljajno pokušao da ubije više osoba nakon svađe oko računa.

Bonus video: