Apelacioni sud odbio žalbu advokata Branke Milić

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i uručilo mu notu kojom se, zbog slučaja Branke Milić, za organe Crne Gore traži pristup srpskoj ambasadi
61 pregleda 6 komentar(a)
Branka Milić, Foto: Savo Prelević
Branka Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2018. 09:18h

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbe advokata Branke Milić povodom njenog pritvora kao neosnovane.

"Odlučujući o žalbama branilaca optužene Branke Milić, izjavljenih na rješenje Višeg suda u Podgorici Ks.br. 14/17 od 23.11.2018. godine, kojim je u odnosu na optuženu Branku Milić određen pritvor po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 ZKP-a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 KZ CG, koji pritvor se ima računati od dana i časa lišenja slobode i ima trajati do dalje odluke suda, na sjednici vijeća održanoj dana 29.11.2018. godine, donio je rješenje kojim je žalbe odbio kao neosnovane", piše u saopštenju suda.

Milić, jedna od optuženih u slučaju pokušaja državnog udara, je nakon određivanja pritvora od strane Višeg suda pobjegla u ambasadu Srbije u Podgorici.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i uručilo mu notu kojom se, zbog slučaja Branke Milić, za organe Crne Gore traži pristup srpskoj ambasadi.

Bonus video: