Krivična protiv Časlava Vešovića

“Zamjenik gradonačelnika je bio svjestan činjenice da je konkurs namješten, a to je javno prije donošenja odluke priznao sekretar DUA Dževdet Đokaj u izjavi za „Vijesti”, gdje je rekao da to mjesto pripada Ljuljanoviću na osnovu koalicionog sporazuma...”, navodi se između ostalog u prijavi
156 pregleda 9 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.12.2015. 19:07h

Protiv zamjenika gradonačelnika Časlava Vešovića podnijeta je krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

U prijavi M.M. se navodi da je Vešović 19. oktobra prekoračio granice svog službenog ovlašćenja pribavljanjem koristi Enisu Ljuljanoviću jer ga je izabrao za pomoćnika sekretara Sekretarijata za razvoj i preduzetništvo Glavnog grada.

U prijavi se navodi da je Vešović toga dana donio odluku o izboru na osnovu javnog konkursa, a u suprotnosti sa zakonskim odredbama, s obzirom da se ista temelji na osnovu unaprijed izabranog kandidata kome su namijenili to mjesto po koalicionom sporazumu Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratske unije Albanaca (DUA), a ne po pokazanom znanju iz intervjua.

“Zamjenik gradonačelnika je bio svjestan činjenice da je konkurs namješten, a to je javno prije donošenja odluke priznao sekretar DUA Dževdet Đokaj u izjavi za „Vijesti”, gdje je rekao da to mjesto pripada Ljuljanoviću na osnovu koalicionog sporazuma...”, navodi se između ostalog u prijavi.

Istaknuto je da je izbor Ljuljanovića nezakonit, jer po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima i lokalnoj samoupravi odluku donosi starješina organa, a ne njegov zamjenik.

Član DUA Enis Ljuljanović drugi put je odlukom kabineta gradonačelnika izabran za pomoćnika sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva, uprkos tome što je Komisija za žalbe Glavnog grada prethodno poništila takvu odluku.

“Vijesti” su ranije objavile da je Komisija za žalbe poništila odluku kabineta gradonačelnika koji je trećeg avgusta ove godine izabrao Ljuljanovića, diplomiranog menadžera u pomorstvu, na mjesto pomoćnika sekretara.

Član DUA Ljuljanović bio je govornik na predstavljanju liste koalicije “Za evropsku Podgoricu Milo Đukanović” na lokalnim izborima u Podgorici.

On je tada podržao kandidaturu Slavoljuba Stijepovića za gradonačelnika.

Novinar “Vijesti” juče je pokušao da dobije komentar od Vešovića, ali se on nije javljao na telefon.

Bonus video: